Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η κλιματική αλλαγή πλήττει ολόκληρο τον κόσμο με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – «Δεν μπορείς ούτε να σκεφτείς με αυτή τη ζέστη»

Τα σιντριβάνια στη Ρώμη είναι ίσως η μοναδική ανάσα για Ιταλούς και τουρίστες που κυκλοφορούν στην Αιώνια Πόλη, με τον καύσωνα να επιμένει και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Το θερμόμετρο στην ιταλική πρωτεύουσα έφτασε τους 40 βαθμούς ενώ στους 44 ανέβηκε στη Σαρδηνία. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται δεκάδες πόλεις στα κεντρικά και τα νότια της χώρας.

Την ίδια ώρα χαλαζόπτωση έπληξε την περιφέρεια του Βένετο στο βορρά, προκαλώντας τραυματισμούς αλλά και καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Σερβία

Μετά τους καύσωνες, ξαφνική κακοκαιρία χτύπησε τα Βαλκάνια. Περιοχές στη βορειοδυτική Σερβία πλημμύρισαν από τις καταιγίδες και έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με τις αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκαν βοήθεια, ενώ οι κεραυνοί προκάλεσαν φωτιές.

Κροατία

Νεκροί και τραυματίες και στην Κροατία, από τις καταιγίδες που έπληξαν τα ανατολικά της χώρας. Μεταξύ τους και ένας πυροσβέστης.

Μετά την καταιγίδα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν πεσμένα δέντρα και συντρίμμια από το δρόμο.

Βοσνία

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και στη Βοσνία, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά. Ξαφνική μπόρα με ισχυρούς ανέμους στη Μπάνια Λούκα προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά και καταστροφές σε κτίρια και δέντρα.

Ισπανία

Οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν και στην Ισπανία. Στη Βαλένθια οι κάτοικοι πέρασαν την πιο ζεστή νύχτα, με το θερμόμετρο να μην πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς. Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και της ξηρασίας.

Γαλλία

Ίδιο το σκηνικό και στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 35 βαθμούς και σε πολλές περιοχές να αγγίζει και τους 40, ενώ ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί.

Γερμανία

Αλλά και στο βορρά, στη Γερμανία, οι αρχές σκέφτονται να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη μεσημεριανή σιέστα. Ο φετινός ήταν από τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Στη Βαυαρία μάλιστα καταγράφηκε ρεκόρ το τελευταίο διάστημα με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στους 38,8.

ΗΠΑ

Εκατομμύρια κάτοικοι και στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες, με την αφόρητη ζέστη να συνεχίζεται. Παρά τη ζέστη κόσμος εξακολουθεί να επισκέπτεται την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, ενώ στη Νότια Καρολίνα εταιρείες μοιράζουν κλιματιστικά δωρεάν.

«Δεν ξέρω καν τι να σκεφτώ, δεν μπορείς να σκεφτείς (με αυτή τη ζέστη)», λέει παραστατικά μια πολίτης.

Όμως πλημμύρες έπληξαν το Κεντάκι, με την κακοκαιρία να δημιουργεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ και η Χαβάη προετοιμάζεται για την καταιγίδα Κάλβιν.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης της Ενιπέας Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Lightsource bp, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» προχώρησαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι καταδικασθέντες για τη φονική φωτιά στο Μάτι, μετά και την ανακοίνωση των ποινών από τρία έως 111 έτη. Από αυτά...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θεσμοθετείται οριζοντίως στο Δημόσιο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας). Σκοπός είναι η...