Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Αμετακίνητη η κυβέρνηση για τους αιτούντες άσυλο που αρνούνται να επιβιβαστούν στη φορτηγίδα

Οι μετανάστες δεν μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαμονής σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και φορτηγίδας, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εν μέσω αντιπαράθεσης με 20 αιτούντες άσυλο οι οποίοι αρνούνται να επιβιβαστούν στο Bibby Stockholm που βρίσκεται ελλιμενισμένο σε λιμάνι του Ντόρσετ.

Χτες (Δευτέρα 8/8) επιβιβάστηκαν 15 άτομα, αλλά 20 αιτούντες άσυλο αρνούνται στη βάση ότι είναι απάνθρωπο να μετακινούνται.

Η κυβέρνηση απειλεί να αποσύρει την κρατική χρηματοδότηση για τη διαμονή τους εάν οι αιτούντες άσυλο συνεχίσουν να αρνούνται να μεταφερθούν από τα ξενοδοχεία στη φορτηγίδα Bibby Stockholm.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ο Άλεξ Τσαλκ υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυβέρνησης να παρέχει καταλύματα βασικά μεν, αλλά «απόλυτα ασφαλή».

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του αντιπροέδρου των Συντηρητικών Λι Άντερσον, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Daily Express, είπε ότι, «αν δεν τους αρέσουν οι φορτηγίδες, τότε να πάνε πίσω στη Γαλλία…»

Το Υπουργείο Εσωτερικών απείλησε να ακυρώσει τις αιτήσεις ασύλου και να αποσύρει την υποστήριξη στέγασης από περίπου 20 μετανάστες που αρνήθηκαν να μεταβούν στη φορτηγίδα Bibby Stockholm, υποστηρίζουν οι Τάιμς.

Η οργάνωση Care4Calais ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι της απέτρεψαν τους μετανάστες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν «απάνθρωπο» να φιλοξενούνται τραυματισμένοι άνθρωποι στη φορτηγίδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Στιβ Σμιθ είπε στο ραδιόφωνο LBC: «Μεταξύ των πελατών μας υπάρχουν άτομα με αναπηρία, που έχουν επιζήσει από βασανιστήρια και τη σύγχρονη σκλαβιά και που είχαν τραυματικές εμπειρίες στη θάλασσα. Το να στεγάζεις οποιονδήποτε άνθρωπο σε μια «οιονεί πλωτή φυλακή» όπως το Bibby Stockholm είναι απάνθρωπο».

Οι μετανάστες θα στεγάζονται στη φορτηγίδα όσο περιμένουν το αποτέλεσμα της αίτησης τους για άσυλο – μπορεί να είναι μεταξύ τριών και έξι μηνών και θα είναι ελεύθεροι να βγουν από αυτήν.

Η μεταστέγαση των αιτούντων άσυλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που ανησυχεί για την επιβάρυνση στις υποστελεχωμένες όπως υποστηρίζουν ιατρικές υπηρεσίες έως την μερική μόνο παρουσία πυροσβεστικής. Επιπλέον γυναίκες εκφράζουν ανησυχία για την παρουσία 500 ανδρών σε ένα μικρό χώρο όπως το νησί τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο με μήνυμά της ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με το οποίο απευθύνεται στον λαό της Κύπρου,...

ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο Fujian, το οποίο καθελκύστηκε το 2022, έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι. Το Fujian ξεκίνησε σήμερα το πρώτο του ταξίδι...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΔΙΕΘΝΗ

Τις φρικτές τελευταίες στιγμές που βίωσε η σύζυγος ενός πρώην υπουργού στο Καζακστάν προτού υποκύψει στα τραύματα που της προκάλεσε ο ίδιος αποτυπώνει βίντεο...