Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίψεις drone κοντά σε Μόσχα και Σεβαστούπολη – Oι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις του είδους, την ευθύνη για τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση προσάπτει στην Ουκρανία, την ώρα που ο πόλεμος μεταφέρεται στην ρωσική επικράτεια.

Ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν διευκρίνισε μέσω Telegram πως τα δύο UAVs καταρρίφθηκαν περί τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], το ένα κοντά στην πόλη Καλούγκα, το δεύτερο κοντά σε αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα της Μόσχας.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή της και το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας που ανέφερε ότι συνολικά 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) έχουν καταρριφθεί το τελευταίο 24ωρο σε Μόσχα, Σεβαστούπολη και σε αλλες περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

Ένα από τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Καλούγκα, νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, το δεύτερο στην περιοχή Οντιντσόφσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Κοντά στην πόλη της Σεβαστούπολης [σ.σ. στην Κριμαία], δυο drones χτυπήθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, άλλα εννιά εξουδετερώθηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα πριν φθάσουν στους στόχους [τους]», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις με UAVs και USVs –θαλάσσια drones– έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στη ρωσική επικράτεια, έχοντας πιο συχνά στο στόχαστρο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Εκρήξεις και φωτιές

Στο μεταξύ, σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Νταμαντιένταβα, κοντά στη Μόσχα, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα ρωσικά αεροδρόμια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν δύο εκρήξεις και είδαν αντικείμενα να πέφτουν από τον ουρανό.

Την ίδια ώρα ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης των Ουκρανών, Vitalii Koval ανακοίνωσε ότι μια επίθεση με drone στην περιοχή Rivne της βορειοδυτικής Ουκρανίας προκάλεσε σοβαρή ζημιά αποθήκης πετρελαίου στην περιοχή Duben, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΟSINTdefender, The Kyiv indepedent

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι συγγενείς δύο Ισραηλινών ομήρων, που εμφανίστηκαν το Σάββατο σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, ζήτησαν σήμερα την άμεση απελευθέρωσή τους,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανώτατα όρια προμηθειών και χρεώσεων για συναλλαγές αξίας έως 10 ευρώ που διενεργούνται με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ιδιωτών, για τρία χρόνια, POS...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και...

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη της...