Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο του 36χρονου: Γύρισαν την πλάτη ενώ βγήκε είδηση ότι έπεσε μόνος του στη θάλασσα

Την ώρα που ο 36χρονος έπεφτε στη θάλασσα από το Blue Horizon ο ύπαρχος γύρισε την πλάτη και ο καπετάνιος συνέχισε το ταξίδι σα να μη συμβαίνει τίποτε, κατήγγειλε ο αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στην ΕΡΤ. «Το βλέμμα του Υπάρχου την ώρα που πέφτει ο 36χρονος Αντώνης άνθρωπος είναι τόσο ψυχρό και επόμενη κίνηση είναι το γύρισμα της πλάτης και φεύγουμε. Πίστευα ότι αυτό το βλέπεις μόνο σε κάτι ταινίες που έρχονται οι εχθροί για να μπούνε στο καράβι και τους διώχνουμε. Μου φαινόταν σαν ψέμα, φωνάζαμε όλοι, φώναζαν γυναίκες, παιδιά, αυτός τίποτα. Συνέχιζε και απωθούσε το παλικάρι, με αποτέλεσμα να πέσει και να υπάρχει μετά κάτι το φριχτό, το συγκλονιστικό», περιγράφει ο κ. Δημήτρης.

«Γυρνάς την πλάτη σου σε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει, που είναι σίγουρο ότι κάτι θα συμβεί. Όλοι το βλέπαμε και όλοι το φωνάζαμε. Και ο καπετάνιος βάζει μπρος τις μηχανές να φεύγει. Ο καπετάνιος απ’ ότι ξέρουμε έχει εικόνα από τις κάμερες. Αδιαφόρησαν πλήρως. Δεν κάνανε καμία επιχείρηση να σώσουμε το παλικάρι, ούτε σωσίβιο ούτε τίποτα. Και συνεχίστηκε το ταξίδι σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Χτυπάγαμε στον καπετάνιο κι έκλεισε τα φώτα

Ο αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι συνεπιβάτες του πήγανε στον καπετάνιο μου. «Του χτύπησαν την πόρτα. Ο καπετάνιος έκλεισε τα φώτα και την πόρτα στη μούρη. Εγώ προσπαθούσα να επικοινωνήσω με το λιμεναρχείο και έστειλα και το βίντεο στην αξιωματικό υπηρεσίας. Το βίντεο των 8 δευτερολέπτων που το πήραμε από μια κοπέλα, γιατί μέχρι τότε η είδηση ήταν ότι έπεσε άνθρωπος μόνος του στη θάλασσα. Στις διάφορες ιστοσελίδες γράφτηκε ότι έπεσε στη θάλασσα μόνος του, την ώρα που πήγε να επιβιβαστεί.

Αν υπήρχε Λιμενικό δεν θα είχε συμβεί

¨Οσο ήταν αρόδου στο πλοίο ο κ. Δημήτρης είπε ότι έπαιρνε τηλέφωνο για να μάθει για τον 36χρονο μέχρι που κατάλαβε ότι πνίγηκε το παιδί. «Δυστυχώς ήταν μια εικόνα που όσοι ταξιδέψαμε εκείνη την ημέρα θα την έχουμε χαραγμένη στη μνήμη μας».

Το επόμενο που θέλω να τονίσω είναι ότι υπήρεχε ένας λιμενικός στη βάρδι, διότι δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει όλες τις ανάγκες.

110 άτομα είναι αποσπασμένα από το Λιμεναρχείο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο εκάστοτε βουλευτής του στέλνει εκεί πέρα και δεν υπάρχει δύναμη στο λιμάνι. Αν υπήρχε δύναμη στο λιμάνι, αυτό δε θα γινότανε, τόνισε ο αυτόπτς μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Εμπειρογνώμονες σε Παλαιστινιακές υποθέσεις εκτιμούν ότι η αμερικανική πλωτή αποβάθρα στις ακτές της Γάζας αποτελεί μέρος ενός ισραηλινού σχεδίου να αποτελέσει σημείο εκτόπισης χιλιάδων...

ΔΙΕΘΝΗ

Άμεσες και σφοδρότατες ήταν οι αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα στις 21 Μαΐου. Όπως αναφέρει αυτή γίνεται: «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των...

ΕΛΛΑΔΑ

Με την αποφράδα επέτειο της 10ης Ιουνίου να πλησιάζει, ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, έδωσε στη δημοσιότητα το πολυήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η...