Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συζητήσεις και εντάσεις λίγες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για ανάδειξη προέδρου στρέφονται όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας βάρος στη συμμετοχή των μελών. Στον απόηχο της διαδικτυακής κόντρας με αφορμή τη θετική αναφορά, του Γιάννη Δραγασάκη για την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους, πλην του Στέφανου Κασσελάκη, και τις ιντερνετικές επικρίσεις που δέχτηκε από υποστηρικτές του τελευταίου, αλλά και το κείμενο στήριξης των 99 προς τον Γιάννη Δραγασάκη, οι οποίοι στην πλειονότητά τους υποστηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, νέες συζητήσεις, πυροδότησε η επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο. Ο πέμπτος κατά σειρά ανακοίνωσης υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς που εξορίστηκαν εκεί, κάνοντας αναγωγή στις εσωκομματικές εκλογές.

«Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. (…) Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μάς κάνει πολλές φορές να δούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τί θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά, όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μας» λέει ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο.

Στη Μακρόνησο μετέβη μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε.

«Κάθε υποψηφιότητα που είναι φρέσκια και έχει νέες ιδέες και μπορεί να σηκώσει τους νέους από τον καναπέ για να ψηφίσουν είναι ευπρόσδεκτη» ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

H επίσκεψη Κασσελάκη πάντως, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις. Ακρως αρνητική η τοποθέτηση του συνυποψηφίου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος και υπογράμμισε: «Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στην Μακρόνησο δείχνει μια έλλειψη γνώσης της Ελληνικής Ιστορίας και της Αριστεράς. Δείχνει μια έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».

Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα όριο υποστήριξε αντιδρώντας στην επίσκεψη Κασσελάκη στη Μκρόνησο, ο Νίκος Μπίστης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολυ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια».

Απάντηση σε ερώτηση πέρι του ενδεχομένου διάσπασης στο κόμμα έδωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη: «Αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, να σας πω δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα, το βλέπω κι αλλιώς. Σας θυμίζω ότι έχουμε υποστεί διάσπαση το 2015».

Τέλος στις κόντρες για τις υποψηφιότητες επιδίωξε να βάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αντώνης Κοτσακάς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε έκκληση« σε όλους τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να διαφυλάξουν την διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πνεύμα ενότητας, αναδεικνύοντας το ήθος και τις αρχές μας».

Την Κυριακή 17/9 οι κάλπες για εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν στις 8 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τη δυνατότητα να καταγγείλουν περιπτώσεις παραπληροφόρησης, παράνομου, επιβλαβούς περιεχομένου, αγαθών ή υπηρεσιών έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες του Διαδικτύου. Η προστασία των δικαιωμάτων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε μια συνέντευξη με ερωτήσεις που θα πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας ως πρότυπο αποφυγής και με απαντήσεις που κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσαν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, λέμε “όχι” στον λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, την καπηλεία, τα άκρα και τις ακρότητες. Λέμε “ναι” στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά για...

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπορική επίδειξη έστρεψε τα βλέμματα στον Αττικό ουρανό, στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, όταν το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής...