Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Bασίλης Λυπηρίδης: Ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαζε συνέχεια υψηλότερους στόχους, ήθελε συνέχεια να πετύχει κάτι καλύτερο

Τις εμπειρίες του από τη συνύπαρξή του με τον Γιάννη Ιωαννίδη, θυμήθηκε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» που παρουσιάζουν ο Κ. Παπαχλιμίνζτος και η Χ. Βίδου, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Βασίλης Λυπηρίδης και ειδικά από τις εποχές της μεγάλης δόξας του Άρη Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα πενθούμε κι εμείς. Είναι η σημερινή μέρα που θα αποχαιρετήσουμε το μεγάλο και ξανθό, σε μια τελετή που θα γίνει. Είμαστε συγκλονισμένοι όπως καταλαβαίνετε όλοι, γιατί τα παιδικά μας χρόνια έχουν ταυτιστεί με την πορεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Θυμάμαι επίσης πολύ τους πολύ υψηλούς στόχους που έθετε πάντα ο Γιάννης. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μαλωμένος με την ήττα και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει παρακολουθήσει από διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν. Πάντα υπήρχε το κυνήγι του άπιαστου, η πάρα πολύ συνεχής δουλειά, υπομονή, μεθοδικότητα και συνέχεια, θέταμε όλο και πιο υψηλούς στόχους και έτσι αυτή η ομάδα προχωρούσε και κατάφερε να κάνει ότι έκανε».

Ακολούθως αναφέρθηκε σε αυτά που έμειναν στη μνήμη του με έντονο τρόπο λέγοντας: «Εγώ θυμάμαι τις “κόντρες” μας και γενικά τις έντονες στιγμές που ζήσαμε στα διάφορα τάιμ άουτ, όπου κάποιοι έχουν απαθανατιστεί κιόλας. Υπάρχουν “αψιμαχίες” λόγω της έντασης, λόγω των υψηλών απαιτήσεων, αλλά κατά τα άλλα η σχέση ήταν πάρα πολύ αρμονική. Ήταν μια πατρική φιγούρα για μένα ιδιαίτερα, γιατί είχα έρθει από την επαρχία και στα πρώτα μου χρόνια σε μια πόλη που δεν ήξερα κανέναν, ήταν συμπαραστάτης μου».

Σχολιάζοντας το αυστηρό και έντονα επικριτικό στυλ του Γιάννη Ιωαννίδη, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας δήλωσε: «Ποτέ δε με τρόμαξε, εμένα είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος και το αποδεχόμουν γιατί ήξερα την είναι πρόθεση πίσω από αυτό. Γιατί η πρόθεση πάντα ήταν να γίνεις καλύτερος και να κερδίσεις η ομάδα. Δεν υπήρχε κάτι δηλαδή σε προσωπικό επίπεδο. Δεν ήθελα κάποιος σε θίξει, εγώ σε τέτοιες συμπεριφορές πάντα κρίνω την πρόθεση του άλλου και όχι το πώς φαίνεται.

Για το μυστικό της επιτυχίας του Γιάννη Ιωαννίδη, ο Βασίλης Λυπηρίδης σχολίασε: «Όπως σας είπα, το να βάζει συνέχεια υψηλότερους στόχους, να μην υποτιμά τους αντιπάλους, να θέτει, να θέλει συνέχεια να πετύχει κάτι καλύτερο. Και φυσικά η πλήρης αφοσίωση και η δουλειά. Εκείνη η ομάδα ήταν τόσο αφοσιωμένη στον στόχο της όλη τη μέρα δηλαδή αυτό είχε σαν αντικείμενο να ασχολείται πως θα γίνει καλύτερη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τη δυνατότητα να καταγγείλουν περιπτώσεις παραπληροφόρησης, παράνομου, επιβλαβούς περιεχομένου, αγαθών ή υπηρεσιών έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες του Διαδικτύου. Η προστασία των δικαιωμάτων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε μια συνέντευξη με ερωτήσεις που θα πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας ως πρότυπο αποφυγής και με απαντήσεις που κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσαν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, λέμε “όχι” στον λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, την καπηλεία, τα άκρα και τις ακρότητες. Λέμε “ναι” στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά για...

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπορική επίδειξη έστρεψε τα βλέμματα στον Αττικό ουρανό, στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, όταν το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής...