Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρόσκαιρη αλλαγή με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, αρχικά με τοπικές βροχές κυρίως σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία και αργότερα με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες στα δυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Στη συνέχεια όμως και τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη ο καιρός ξανά γενικά ηλιόλουστος με τη θερμοκρασία στους 26 με 29 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.

Ουσιαστικά αλλαγή του καιρού προβλέπεται για την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 25 με 27 και τοπικά στα δυτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα θαλάσσια ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλέον φιλική προς τις επενδυσεις, κάτι που αποδεικνύεται και από τις καναδικές επενδύσεις που γίνονται τόσο στη βόρεια Ελλάδα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα της Μονής της Χώρας εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας άνδρας εθεάθη την Παρασκευή το πρωί 7:45 Ελλάδας προσπαθεί να βάλει φωτιά στη στέγη της συναγωγής στη Ρουέν. Όταν είδε τους αστυνομικούς πήδηξε...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη διάρκεια επιθέσεων που εξαπολύθηκαν...