Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Ηράκλειο: Επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και χρυσαυγίτες – 41 προσαγωγές ανά την Αττική

Σε 41 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, την πλατεία Βικτωρίας, όπου νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επί ποδός παραμένουν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Στο Μοναστηράκι, ομάδες ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών,προερχόμενες από τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο, συγκρούστηκαν,και διαλύθηκαν με χημικά,από την Αστυνομία.

Μάλιστα, στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου – εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Η κυκλοφορία των συρμών στον σταθμό Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται το μεσημέρι, με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική ενώ κλειστοί παρέμενεαν από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού.

Οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού διέρχονταν από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Οι σταθμοί

Παρά την απαγόρευση, είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο για την επέτειο θανάτου των μελών της Χρυσής Αυγής. Υπήρξε χρονική στιγμή οπότε και στο Νέο Ηράκλειο βρίσκονταν σχεδόν 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έσπεσυαν στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα βρίσκονταν και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αθώα κήρυξε με τη σημερινή ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Ρένα Δούρου για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι. Η...

ΔΙΕΘΝΗ

Το Σουδάν ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να εξετάσει αυτό που θεωρεί ως «επιθετικότητα» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) «εναντίον του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά στη συχνότητα του ΟΡΕΝ, ο Πρόεδρος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H φετινή διοργάνωση της διάσκεψης για την προώθηση του Παγκόσμιου Εμπορίου και των Επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο στις 13 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το...