Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια – Σήμερα η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ

Από την ΕΡΤ ξεκινά η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον διάλογο, αναμένεται να ανοίξει σήμερα (10/1/2024) ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη, στη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει, την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, θα απορρίπτει όμως την απόκτηση παιδιού, μέσω παρένθετης μητέρας. Το ζήτημα προκαλεί «τριβές» στο εσωτερικό της ΝΔ, με βουλευτές να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις. «Όποιος υπουργός διαφωνεί με το νομοσχέδιο παραιτείται» δηλώνει ο Δημήτρης Καιρίδης.

Α. Σκέρτσος: Στόχος μας να ενώσουμε την κοινωνία με το νομοσχέδιο

Για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. (…) Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. (…) Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. (…) Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Με κεντρικό στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως δεν θα υπάρξει ως διάταξη η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, (π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη. Το κάθε ζευγάρι δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας αλλά θα μπορεί να υιοθετήσει.

Η απόφαση για το εάν τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση ανήκει στον πρωθυπουργό» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το τι θα ισχύσει για την κάθε ψηφοφορία ως προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που γίνονται δύο ξεχωριστές ερωτήσεις είναι απόφαση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στο Mega.

Eν αναμονή της τελικής προτασης του πρωθυπουργού βρισκονται κυβερνητικα στελέχη που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις.

«Η εκκλησία θα τοποθετηθεί αφού πάρει θέση ο πρωθυπουργός», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου. «Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε μπερδεμένοι, περιμένουμε από την πολιτεία για το πώς θα τοποθετηθεί και μετά θα πάρουμε θεση» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οποία προβλέπεται τόσο η υιοθεσία, όσο και η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Η Νέα Δημοκρατία είναι το πραγματικό πατριωτικό κόμμα, το κόμμα πού εκφράζει τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη στη σημαντική μάχη των ευρωεκλογών, την οποία...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες. Νωρίτερα, η...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια της Δύσης και συγκεκριμένα των ΗΠΑ να συντονιστεί η αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία την ώρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αιθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με παροδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά, τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς...