Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος: Τα σενάρια για τους δράστες της εκτέλεσης του 44χρονου – Τα αντίποινα και το πολύτιμο στοιχείο από το βίντεο

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας τόσο για τα ίχνη και την ταυτότητα των δραστών όσο και τα σενάρια για το ποιος ή ποιοι μπορεί να έχουν διατάξει την δολοφονία του 44χρονου στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 44χρονος Β.Ζ. έπαιρνε επί σειρά ετών συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της και ήταν γνωστός για την αποτελεσματικότητά του.

Εκτός του μεγαλύτερου αντιπάλου της «τριανδρίας» του αποκαλούμενου «Καράφλα» που θεωρείται πως κρύβεται πίσω από την εκτέλεσή του, πιστεύεται πως οι σχέσεις του με την άλλοτε πανίσχυρη τριανδρία είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» και πολλοί χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στον «Ζαμπόν».

Σταδιακά με την απώλεια «αφεντικών» συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη και έγινε από «στρατιώτης» αφεντικό ο ίδιος, σε περιοχές που κάποτε τον πρώτο λόγο είχαν οι εντολείς του. Αυτή η τάση αυτονόμησης που είχε αποκτήσει δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες, εκτός των νεκρών που άφηνε ο ίδιος πίσω του, όπως πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές.

Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο το βλέμμα των αστυνομικών είναι πως τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο Nissan που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του θύματος, εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που έπεσαν θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ερευνούν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε. Συνέχισε όμως έκτοτε να παίρνει τα μέτρα του. Θεωρούν πως ουσιαστικά θα ήταν αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο και να δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μέρος αυτού του κύκλου αίματος ίσως να ήταν η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 αλλά και μία εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του «Θείου Τζο» στο Σχιστό, τον Ιούνιο του 2023.

Ο «Ζαμπόν» μετά από όλα αυτά είχε ενισχύσει πολύ τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε. Είχε πιστόλι πάνω του και καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, ενώ είχε φροντίσει να έχει και συνοδεία με σωματοφύλακες που χθες δεν ήταν μαζί του. Φρόντισε να σταθμεύσει ανάποδα και με την πόρτα του οδηγού προς τον τοίχο του πρατηρίου που καλυπτόταν από κάμερα, ώστε να μπορεί σε κάθε περίπτωση να διαφύγει άμεσα και βεβαίως το όχημά του ήταν θωρακισμένο. Το σχέδιο όμως των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πιο καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Είχε προηγηθεί σχεδόν έναν μήνα πριν το 2018, η δολοφονία της Κ.Α. ή «Bella Mafia» με την οποία διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση το θύμα και εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να είχε κάποιο ρόλο ή γνώση αναφορικά με ένα μεγάλο κύκλο εκτελέσεων στην Μαφία.

Ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί πολύτιμο είναι το ίδιο το βιντεοληπτικό υλικό της εκτέλεσης κατά το οποίο φαίνεται ο ένας εκ των δύο εκτελεστών που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού. Με τους χειρισμούς που κάνει, άθελά του να αποκαλύπτεται μέρος των χαρακτηριστικών του που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του θύματος και πιστεύουν ότι από αυτό ίσως καταφέρουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν επίσης συνεχώς βιντεοληπτικά υλικά για να αποκτήσουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών και κυρίως από το Δαφνί που εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής και μετά, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μια 18χρονη δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε βαριά σήμερα στα προάστια της ισραηλινής πόλης Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν διασώστες και η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ του Ιρακινού...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης....

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα ανέφερε σήμερα ότι υποστηρίζει την ιδέα που διατύπωσε ο Πολωνός ομόλογός του Αντρζέι Ντούντα να δει την ανάπτυξη...