Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης στο Νταβός: Στόχος η Ελλάδα να γίνει πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη

Τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας στη Βαλκανική, αλλά και σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη ανέδειξε ο πρωθυπουργός από το Νταβός.

«Θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας τουλάχιστον για τις βαλκανικές χώρες μέσω διασυνδέσεων, αγωγών, μονάδων αποθήκευσης και υγροποίησης. Η γεωγραφική μας θέση, μας δίνει τη δυνατότητα αυτή», σημείωσε, συμμετέχοντας σε συζήτηση για την πράσινη μετάβαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι φιλοδοξία της Ελλάδας είναι να αποτελέσει καθαρό εξαγωγέα πράσινης ενέργειας σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ήδη έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

«Πρέπει να εξετάσουμε τις διασυνδέσεις με την Αφρική[…] Έχουμε ξεκινήσει μία συζήτηση για την Αίγυπτο, για να κατασκευάσουμε μία διασύνδεση που θα συνδέει την Ελλάδα και την Αίγυπτο και όλα αυτά είναι έργα που θα πρέπει να ενταχθούν στο ευρύτερο ευρωπαϊκό προσανατολισμό για την πράσινη ενέργεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, την οποία και στηρίζει.

Τόνισε ότι η Ευρώπη, με την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών θα πρέπει να επικεντρωθεί την επόμενη πενταετία στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και στην εξάλειψη όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, προκειμένου οι εταιρείες να ενθαρρύνονται για επενδύσεις στην ήπειρό μας.

Με βέλος στη φαρέτρα την προστιθέμενη αξία που παράγει η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός και δίνει το «παρών» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προτάσσοντας, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, την αλλαγή σελίδας στη χώρα. Στις επαφές που θα έχει στο ελβετικό θέρετρο τις επόμενες 48 ώρες ο πρωθυπουργός θα προτάξει το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφει η Ελλάδα κινούνται επάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αναλύσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους της νέας τετραετίας. Επιπλέον αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας είναι δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνας σταθερότητας σε μία κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την 23η Ιουλίου του 2018 κανείς μας δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Και πολύ περισσότερο όσοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Η ανακοίνωση της...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο γυναικών το 2021, θα δικαστεί τον Οκτώβριο του 2024, ανακοίνωσε απόψε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να βρίσκει πολλή κριτική σε μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας» σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως το πρωί της Μ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ποινές για τον εμπρησμό εξ αμελείας με βάση το νέο ποινικό κώδικα αναφέρθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε...