Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εξεταστική για Τέμπη – Μ. Καρυστιανού: Δίπλα μου είναι 57 νεκροί και 180 τραυματίες

Με τη συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού, πρόεδρου του Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, συνείιστηκαν οι εργασίες της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Για «κρατικό έγκλημα και προσπάθεια συγκάλυψης και υποβίβασης των ευθυνών», έκανε λόγο στην κατάθεσή της, η Μαρία Καρυστιανού.

« Σε αυτό το έγκλημα, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος, ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της δικαιοσύνης», τόνισε.

Αφού χαρακτήρισε υβριστικό να κατηγορείται για το έγκλημα ο νεκρός μηχανοδηγός, μίλησε για κακουργηματικές πράξεις, εγκληματικές παραλείψεις στο σιδηρόδρομο.

Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ειπε ότι αυτός ο άνθρωπος δηλώνει αθώος λόγω της ασυλίας και αντί να παραιτηθεί παραμένει κρυμμένος πιστεύοντας ότι η Βουλή θα τον σώσει.

Η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς, στην Helenic Τrain  και στην ΡΑΣ. Παράλληλα ανέφερε ότι μεταξύ άλλων ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος,  με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Θεωρεί οτι υπάρχουν αγνοούμενοι και υποστήριξε οτι οι παροχές της κυβέρνησης στους συγγενείς κινούνται στην φιλοσοφία του να μην μιλάς.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία της Ινδίας συνέλαβε τον ιδιοκτήτη μιας τεράστιας διαφημιστικής πινακίδας, η οποία έπεσε τη Δευτέρα σε πρατήριο καυσίμων στο Μουμπάι (Βομβάη), προκαλώντας τον...

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα (16/5) ότι οι ισχυρισμοί της Νότιας Αφρικής είναι «μεροληπτικοί και ψευδείς» καθώς «βασίζονται σε αναξιόπιστες πηγές της Χαμάς»,...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεώρησαν ότι η πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου για ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου ομολόγου του Ρόμπερτ Φίτσο. Ο πολωνικός ειδησεογραφικός...