Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου έξω από τη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, που περιμένει να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Από νωρίς σήμερα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκε γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων, του οποίου η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 3 το μεσημέρι.

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησε ως προς τον τόπο ταφής του μουσικοσυνθέτη, προέκυψε όμως ενώπιον του δικαστηρίου, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων νέα εμπλοκή σχετικά με το γραφείο που θα αναλάβει την τελετή, καθώς οι δύο πλευρές έχουν επιλέξει διαφορετικά. Με νέα, ωστόσο, προσωρινή διαταγή δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστέα της τελευταίας της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και συγκινημένος για το γεγονός ότι ένα όραμα το οποίο είχα εδώ και πολλά χρόνια γίνεται πράξη. Η πρόληψη αποτελεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού παραχώρησαν κοινή δήλωση οι Μανόλης Χνάρης, Χριστίνα Σταρακά υπευθύνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γιώργος Νικητιάδης υπεύθυνος...