Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: Εγώ θα τελέσω τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού (βίντεο)

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS Update” και τους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα, με αφορμή την τέλεση, στη Νέα Σμύρνη, του πρώτου γάμου ομόφυλου ζευγαριού, σε συνέχεια και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, 15η Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η πρώτη αγγελία (αναγγελία) γάμου ζευγαριού, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε, ακόμη:

«Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια.

Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

(…) Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος.

Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο».

Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την Ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ υπήρξαν και 46 αποχές. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου 2024, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού,...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρίας ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ δηλώνει ότι βρίσκεται η ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πρόκειται για τον προϊόν «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης...