Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μπράβοι για όλες τις δουλειές – Η δράσης της σκληρής συμμορίας που τρομοκρατούσε το Γκάζι

«Τα παιδιά από την ασφάλεια έρχονται και διώχνουν όποιον δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά μετά από αυτό δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί…». Με αυτά τα λόγια, μιλώντας στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών, ο προσωρινά υπεύθυνος του νυχτερινού μαγαζιού στο οποίο δραστηριοποιούνταν οι αποκαλούμενοι «μπράβοι του Γκαζιού» περιγράφει τις… υπηρεσίες που παρείχαν. Σε ένα άλλο μπαρ του Κεραμεικού, όπου επίσης εργάζονταν ως «φύλακες» και «ασφάλεια» τα οκτώ μέλη της συμμορίας, διαδικτυακές κριτικές κάνουν λόγο για «μπράβους», «ξυλοδαρμούς θαμώνων» και «συγκέντρωση συμμοριών». Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες από τη δράση των συλληφθέντων, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε ολόκληρο το Γκάζι.

Δύο από τους κατηγορουμένους είχαν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό το οποίο συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά το αιματηρό επεισόδιο έξω από νυχτερινό μαγαζί στην οδό Ιάκχου, με θύματα παρέα Κρητικών. Το ένα μέλος της συμμορίας έχει καταγραφεί να περνά από το σημείο των πυροβολισμών και να αποχωρεί βεβιασμένα πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ενώ ένας άλλος κατηγορούμενος έχει αποτυπωθεί να βρίσκεται μαζί με τέσσερις άγνωστους άνδρες στον ίδιο δρόμο μέχρι να φτάσει η Αμεση Δράση.

Ο Νίκος και ο Κώστας

«Είχαν βάρδια ο Βασίλης, ο Νίκος o ψηλός και ο Κώστας με το κοφτό μούσι…», ανέφερε στους αστυνομικούς ο προσωρινά υπεύθυνος του νυχτερινού μαγαζιού, όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια του μαγαζιού. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν μέλη της σκληρής συμμορίας, που «πρωταγωνίστησαν» σε άγρια επίθεση εις βάρος πελατών του μπαρ, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή… ένα κατά λάθος σκούντημα του σερβιτόρου από το έναν, μέλος παρέας ατόμων που χόρευαν στο νυχτερινό μαγαζί.

Ο υπάλληλος που είδε τα γυαλιά του να φεύγουν από τη θέση τους διαπληκτίστηκε με τους άνδρες της παρέας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, όμως γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν και ο μετρ του μπαρ… κέρασε σφηνάκια. «Εχει λήξει», άκουσαν οι δύο γυναίκες να λέει ένας γεροδεμένος άνδρας που μιλούσε με τον σερβιτόρο στην είσοδο του μαγαζιού. Λίγα λεπτά αργότερα, μία ομάδα… 14 ατόμων πλησίασε την παρέα και οδήγησε τα μέλη της έξω από το μαγαζί. Ο ένας από τους «φουσκωτούς» κρατούσε πιστόλι, ενώ η οκταμελής «ομάδα κρούσης» κατάφερε χτυπήματα σε 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, που αμέσως κάλεσε την Αμεση Δράση. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δράστες, έφυγαν από παράθυρο που οδηγεί σε ακάλυπτο χώρο δίπλα από το μπαρ, ενώ άλλοι κρύφτηκαν ακόμα και στις τουαλέτες.

«Θα σκοτώσουν κόσμο… »

«Τα άτομα που έδειραν τον μπάτσο στο Γκάζι είναι αρκετά, ένας από αυτούς ήταν ο Κ., Ρωσοπόντιος, ο οποίος ειδοποιήθηκε, μέσω του πορτιέρη, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, γιατί δεν βρισκόταν μέσα στο μαγαζί και ήρθε απ’ έξω. Τα άτομα αυτά γυρίζουν στο Γκάζι με μηχανές και μία από αυτές έχει πινακίδες Ζ…, με τα οποία πήγαν να τον δείρουν και μετά έφυγαν. Επίσης, τους έχω δει να οπλοφορούν. Μαζί με τα φιλαράκια τους, που δεν ξέρω ονόματα, κινούνται χρόνια στην περιοχή και αυτή είναι η δουλειά τους, να δέρνουν κόσμο. Είναι δεκάδες τα περιστατικά των ξυλοδαρμών, ιδίως ανηλίκων, τα οποία δεν καταγγέλλονται στην Αστυνομία. Κάντε, επιτέλους, κάτι, κ. Αστυνόμε, τραμπουκίζουν και απειλούν όλη την περιοχή λέγοντας ότι έχουν την προστασία της Αστυνομίας.

Αυτοί θα σκοτώσουν κόσμο και πρέπει να το προλάβετε», ανέφερε άγνωστος άνδρας σε τηλεφώνημα που έκανε με απόκρυψη στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, στις 25 Μαρτίου. Αναφερόταν σε μία άλλη επίθεση των μπράβων, αυτήν τη φορά σε διαφορετικό μπαρ του Κεραμεικού. Και τότε, ανάμεσα στα θύματα ήταν εν ενεργεία αστυνομικός. Η παρέα του είχε διαπληκτιστεί με υπαλλήλους του νυχτερινού κέντρου, όταν εκείνοι τους ζήτησαν να αλλάξουν τραπέζι επειδή ήταν υπεράριθμοι για τις θέσεις VIP. Παρά το γεγονός ότι η παρέα αποφάσισε, τελικά, να αποχωρήσει, ο σερβιτόρος εμφανίστηκε με πέντε «φουσκωτούς», ανάμεσά τους και τρία μέλη της συμμορίας. Οι δράστες φορούσαν κοκάλινα γάντια και ένας από αυτούς… πυγμαχική μασέλα.

Επεισόδια στο γήπεδο

«Παρασύρθηκα από το πλήθος», είπε στους αστυνομικούς ο ένας από τους συλληφθέντες, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του σε οπαδικό επεισόδιο τον Ιούνιο του 2022. Η συμπλοκή είχε σημειωθεί στο γήπεδο της Πέτρου Ράλλη, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τα μπαρ στα οποία δραστηριοποιούνταν οι οκτώ κατηγορούμενοι. Περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟ ΡΟΥΦ είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα με τον Μακεδονικό με σκοπό να επιτεθούν σε οπαδούς και παίκτες. Ανάμεσά τους και τρία μέλη της συμμορίας. Πέταξαν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πέτρες, πλαστικά καθίσματα, μπουκάλια, χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες χειρός και πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Σωματεμπορία ανηλίκων

Ολα τα μέλη στης σκληρής συμμορίας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κάθε λογής αδικήματα. Ο 31 ετών κατηγορούμενος από την Αλβανία είχε εμπλακεί πριν από 12 χρόνια σε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου και σωματεμπορίας και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία. Φέρεται μαζί με άλλους συνεργούς του να βοήθησαν στη διαφυγή ανήλικης από τους γονείς της, την οποία στη συνέχεια προώθησαν με υλικά ανταλλάγματα σε άλλους άνδρες για τη γενετήσια εκμετάλλευσή της. Ενα άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν εντοπιστεί 14 κιλά και 720 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στην Ηγουμενίτσα. Το παρελθόν των συλληφθέντων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για εκβιάσεις σε ιδιοκτήτες καταστημάτων της Αττικής, ενδοοικογενειακή βία, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, παραβίαση σφραγίδων, υπεξαίρεση, παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ιδιοκτήτης του μπαρ ένας άστεγος

«Είμαι άστεγος», είπε στους αστυνομικούς ο άνδρας από την Αλβανία, που, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μπαρ, ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Οπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος άνδρας όντως εμφανίζεται ως ο κάτοχος του 99% του νυχτερινού μαγαζιού, όμως δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τον χώρο, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί τα στοιχεία του εν αγνοία του. Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν πως ο άνδρας από την Αλβανία πωλούσε απορρίμματα για ανακύκλωση για να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην.

Οι Αρχές αντιμετώπισαν κάθε είδους εμπόδιο στην προσπάθειά τους όχι μόνο να βρουν τα άτομα που «έτρεχαν» το μαγαζί, αλλά και να συλλέξουν βιντεοληπτικό υλικό από τη νύχτα της επίθεσης. Είναι ενδεικτικό ότι άτομο που βρισκόταν στο μπαρ, την ώρα που οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έλεγχο, προχώρησε στην αποσύνδεση του καταγραφικού από την τροφοδοσία ρεύματος.

Ηταν μία από τις προσπάθειες των δραστών να σβήσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Μία ημέρα μετά το συμβάν, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε σε ένα από τα θύματα και τον απείλησε να μην υποβάλει μήνυση, γιατί, όπως είπε, θα έλεγαν ψευδώς ότι εκείνος χτύπησε τον σερβιτόρο. Το μόνο από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης που προχώρησε σε καταγγελία ήταν ο αστυνομικός, καθώς οι υπόλοιποι άνδρες αρνήθηκαν να μιλήσουν κυριευμένοι από φόβο. «Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι τίποτα και κανέναν, επειδή πανικοβλήθηκα. Και για αυτόν τον λόγο δεν έχω κάποια προσωπική αξίωση από το συμβάν», είπε στις Αρχές ο 28χρονος ξάδερφος του αστυνομικού, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρίψη των «Μπότηδων» στο ιστορικό δημαρχείο στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, στις 11:00 ακριβώς το πρωί...

ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια υγείας για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Καρβουνόπουλος, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ...

ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο έθιμο των μπότηδων συμμετείχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ρίχνοντας κι εκείνος ένα πήλινο δοχείο από μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Σε ανάρτησή...