Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Ώρα της Γης»: Τα φώτα έσβησαν για τον πλανήτη που κινδυνεύει – Η Ακρόπολη στο σκοτάδι

Συνεπείς ως προς την «Ώρα της Γης» εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έσβησαν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF, ώστε να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη μας. Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως, η φετινή δράση για την «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Η ΕΡΤ συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στα τρία κτήρια Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Στo σκοτάδι «βυθίστηκε» για μία ώρα και η Ακρόπολη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ώρα της Γης» για την προστασία του πλανήτη.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βυθίστηκαν για μία ώρα στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Στην «Ώρα της Γης», πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες, φορείς, επιχειρήσεις, σημαντικά μνημεία σε όλον τον κόσμο έσβησαν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία του πλανήτη και μετατρέποντας αυτά τα 60 λεπτά σε εκατομμύρια ώρες δράσης και ευαισθητοποίησης.

Η φετινή εκστρατεία εστιάζει στο δάσος, ύστερα από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως, και απευθύνει κάλεσμα σε εκατομμύρια πολίτες να διαθέσουν 60 λεπτά από την καθημερινότητά τους, προκειμένου να αναδείξουν την αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 20:30, η ΕΡΤ έσβησε συμβολικά τα φώτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στα τρία κτήρια Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, την ίδια ημέρα, η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ3, το ΕΡΤNEWS, οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, ο ενημερωτικός ιστότοπος της ΕΡΤ ertnews.gr, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα φιλοξενήσουν εκτενείς αναφορές και μηνύματα για την παγκόσμια αυτή συμμετοχική εκστρατεία, που έχει στο επίκεντρό της την αρμονία του δασικού περιβάλλοντος, η οποία έχει διαταραχθεί από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές παγκοσμίως.

Φέτος, για πρώτη φορά, η ΕΡΤ συνεργάζεται με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, που θα σβήσει τα φώτα του Δημαρχείου, για μία ώρα, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία της φύσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες. Νωρίτερα, η...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια της Δύσης και συγκεκριμένα των ΗΠΑ να συντονιστεί η αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία την ώρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αιθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με παροδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά, τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα και αύριο αναμένονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Στο μεταξύ την εσωτερική ιεραρχία...