Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρωταπριλιά με θερμοκρασίες Μαΐου και σκόνη από την Αφρική

Με θερμοκρασίες Μαΐου και αφρικανική σκόνη ξεκινά ο Απρίλιος. Την Τετάρτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, θα παραμείνει όμως σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά, Από την Τετάρτη στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από την σκόνη.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα:

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας – Σύσταση...

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Δημοκρατία του Καρατσάγεβο – Κιρκασίας,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού...

ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25/04/2024 και μετά από εκτίμηση...