Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Τα λάθη και οι παραλείψεις των αστυνομικών που οδήγησαν στη γυναικοκτονία

Έξι μέλη της αστυνομίας στο κάδρο των ερευνών. Ένορκη διοικητική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο καθένας από το πόστο του καλείται να δώσει εξηγήσεις. Τα μοιραία λάθη και οι παραλείψεις οδήγησαν στο να βρεθεί μία κοπέλα νεκρή έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Οι έξι αστυνομικοί δεν βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, με άλλα καθήκοντα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα.

Η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας είναι ο άνθρωπος που μιλάει με την Κυριακή μέσα στο τμήμα. Η άτυχη 28χρονη την ενημερώνει πως ο πρώην σύντροφός της παραμονεύει και ότι είναι ικανός να τη σκοτώσει. Η νεαρή αξιωματικός υπηρεσίας της λέει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό και πως πρέπει να καλέσει το 100. Η αξιωματικός δεν ενημερώνει τον διοικητή για το περιστατικό.

Ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο είναι αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που δέχεται την κλήση της 28χρονης. Είναι ο άνθρωπος που όταν ζήτησε περιπολικό η Κυριακή της απάντησε πως… δεν είναι ταξί. Περνάει περίπου ένα λεπτό και ακούει την 28χρονη να δέχεται μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της.

Ο αρχιφύλακας, μέσα στο φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, ήταν μπροστά στη στυγερή δολοφονία. Ισχυρίζεται πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κατάλαβε τι συνέβη όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο ίδιος άνθρωπος είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αποφυλακίστηκε το 2023 με βούλευμα.

Παρά τη 12μηνη φυλάκισή του, ο 48χρονος φύλακας έκανε ενστάσεις και κατάφερε να επιστρέψει ξανά στα καθήκοντά του.

Η επόπτρια, πρώην διοικήτρια του τμήματος, είχε οριστεί από την ΓΑΔΑ να εποπτεύει την περιοχή.

Παρούσα ήταν και η οδηγός του περιπολικού, όπως και ο διοικητής του τμήματος.

Ενδεικτικό τους χάους που επικράτησε μεταξύ των αστυνομικών λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία έξω από το τμήμα, είναι το παρακάτω ηχητικό.

Φύλακας: Μην πειράξετε τίποτα παιδιά. Μακριά από τον χώρο, όλοι!
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Το μαχαίρι μην το χάσουμε!
Φύλακας: Όχι όχι όχι. Το μαχαίρι δεν το ακουμπάμε
Αστυνομικός: Γάντια
Φύλακας: Αστυνόμε συγγνώμη να μην πειράξουμε τίποτα να έρθουν εδώ πέρα μπορεί να θέλουν να το βγάλουνε φωτογραφίες μπορεί να θέλουνε οτιδήποτε.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Ναι, ναι, ναι, ναι.

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται να δοθούν απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέχιση των απαραίτητων ελέγχων ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγορά υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και...

ΔΙΕΘΝΗ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας συνετρίβη, καθώς πετούσε πάνω από ορεινή περιοχή, μέσα σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι βρίσκεται σε εξέλιξη την Κυριακή (19/5). Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε «αναγκαστική...