Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικός εκφοβισμός: Ένα στα τρία παιδία δηλώνει θύμα bullying – Τι λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οξύνεται το πρόβλημα της βίας μεταξύ ανηλίκων, όπως δείχνουν τα αλλεπάλληλα νέα περιστατικά που καταγράφονται μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Στη Θεσσαλονίκη, 13χρονοι ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια εκδρομής, ενώ μέσα στις πρώτες δώδεκα ώρες έναρξης της πλατφόρμας stop bullying έγιναν ήδη έξι καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θύματος bullying,  που έχασε τη ζωή του το 2015, μίλησε στο ΕΡΤNEWS για την έξαρση της βίας στις νεαρές ηλικίες.

Καθημερινά καταγράφονται όλο και πιο σκληρά περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα στα τρία παιδιά δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό.

Καταγγελίες στην πλατφόρμα

Stop-bullying.gov.gr είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα που από χθες δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να κάνουν επώνυμες καταγγελίες περιστατικών ενδοσχολικής βίας. Ήδη έχουν καταγγελθεί 8 περιστατικά.

H μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θύματος bullying,  που έχασε τη ζωή του το 2015 μίλησε στο ΕΡΤNEWS για τα περιστατικά βίας που ταλαιπωρούν την μαθητική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Καθημερινότητα οι συμπλοκές

Στη Θεσσαλονίκη ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι 5 μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, που συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από διαπληκτισμό και συμπλοκή τους, με αφορμή αθλητικό αγώνα κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι καθόντουσαν στις κερκίδες όταν δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους. Από την συμπλοκή ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την επιτυχημένη πορεία των εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, η νέα δράση συνεχίζεται με...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Κεράλα της νότιας Ινδίας από πιθανή θερμοπληξία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU ) καθώς και με στελέχη του Ιδρύματος Konrad Adenauer είχε σήμερα στη Βουλή,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος ‘OSTYHEALTH’, τo οποίo διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση...