Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Αθήνα – Ανησυχία για το παγκόσμιο εμπόριο

Με τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να είναι περισσότερο κλονισμένες από ποτέ και τη δυτική συμμαχία να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τη μορφή και κυρίως το μέγεθος μιας πιθανής επιχειρησιακής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν, η Αθήνα καλεί σε αυτοσυγκράτηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Κάθε κλιμάκωση τώρα θα ήταν σημαντική απειλή στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ αλλά την ίδια στιγμή ζητάμε από όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να ήταν μία πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση».

Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Τελ Αβίβ, χωρίς να κρύβει τις ανησυχίες της για περαιτέρω επιπτώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις μαζικές επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ» και πρόσθεσε «θα πρέπει να επιδειχθεί η οφειλόμενη αυτοσυγκράτηση. Η περιοχή και ο κόσμος ολόκληρος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και για μια πιθανή έξαρση του μεταναστευτικού.

Ο Παύλος Μαρινάκης κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «η Ελλάδα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή» και συνέχισε ό,τι «Και στη διαχείριση ενδεχόμενων αυξημένων προσφυγικών ροών ότι έχει τα αντανακλαστικά να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τα επόμενα 24ωρα και την ανησυχία του για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί αξιακά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Κριτική στη στάση της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ σημειώνει: « Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές».

Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απουσιάζει χαρακτηριστικά από τις εξελίξεις που την αφορούν άμεσα. Αντί να λειτουργεί ως δίαυλος άμβλυνσης των διαφόρων μετατρέπεται σε ετερόφωτη αποικία».

Η Νίκη αναφέρει :«Η μόνη θέση της Ελλάδος, εμπρός στον παραλογισμό, διεύρυνσης των πολεμικών συγκρούσεων, πρέπει να είναι υπέρ της Ειρήνης και της ουδετερότητας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ο έλεγχος του ΕΦΕΤ που...

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός κατέληξε ένας 45χρονος άνδρας στο Κιλκίς ο οποίος φέρεται να επιχείρησε μαζί με 3 συνεργούς να ληστέψει έναν 54χρονο κτηνοτρόφο την ώρα που...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια τελευταία ευκαιρία, και συγκεκριμένα έως 2 Οκτωβρίου 2024, έχουν για να ρυθμίσουν τα ζητήματα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Αιμιλίου και Κάστου, Αγίου Κοδράτου μάρτυρος. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι το εξής: Αιμιλία, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια,...