Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση

Την Μεγάλη Πέμπτη περιμένουμε βροχή από νωρίς το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, με βελτίωση από το απόγευμα.

Μικρής έντασης βροχές, αλλά στο βόρειο Ιόνιο το πρωί και στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι, περιμένουμε να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκειας της ημέρας. Μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές το μεσημέρι υπάρχει, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και στα ορεινά γύρω από τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 24 στα δυτικά, 26-27 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 21 στις Κυκλάδες και 24-26 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, θα στραφούν σε δυτικούς 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι 3-5, και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, και γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3-4, τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, και από το μεσημέρι ασθενείς τοπικές βροχές, το βράδυ όμως θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές όπου αναμένεται να βρέξει, θα πέσει λίγο το μεσημέρι στους 23 και έως 26 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Δυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 4-6 στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε σύντομη μεταβολή του καιρού, με βροχές από το πρωί στα δυτικά και βόρεια. Το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπη ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ της ανάστασης θα κινηθούν στο Αιγαίο, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει το μεσημέρι τους 20 στα δυτικά και βόρεια και τους 23 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί 4-6 στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης ευνοείται την Παρασκευή (17/5) από κοινού με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, με πιθανότητα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, 26χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη βρέθηκε σήμερα, 16 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου ενόψει της παράδοσης επτά νέων...