Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Πράσινο φως» για τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών

Το «πράσινο φως» για να χορηγήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ηλικίες άνω των 60 ετών, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την τρίτη δόση έχει ήδη ανοίξει για τον ανοσοκατεσταλμένο πληθυσμό.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία είπε πως έχουν ήδη συμπληρωθεί εννιά μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα, τονίζοντας την αξία των εμβολίων σε ό, τι αφορά την προστασία από τον ιό και τη σοβαρή νόσηση.

Με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις, η ίδια είπε πως εντάθηκε η συζήτηση για μια τρίτη δόση εμβολίου, λέγοντας πως η πρώτη ομάδα που θα την κάνουν είναι τα άτομα που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, πχ ανοσοκατασταλμένους.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που έχουν μειωμένα αντισώματα και μια τρίτη κατηγορία ατόμων είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τον πληθυσμό.

Η ίδια είπε πως υπάρχει θετική έγκριση για τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους, με το πρόγραμμα να έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι τα ηλικιωμένα άτομα που είναι σε μονάδες φροντίδας και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς όπως είπε φαίνεται πως η ομάδα αυτή έχει τα κριτήρια που απαιτούνται για να προκριθεί η τρίτη δόση.

Ακολούθως, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο ήταν το...

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για ενδοοικογενειακή βία. Ειδικότερα, συνελήφθη στην Πάτρα ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η...

ΕΛΛΑΔΑ

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% κατέγραψαν οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας τις μέρες του Πάσχα. «Βούλιαξαν» τα νησιά Κυριακή του Πάσχα, και στην Πάρο...