Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Τη Δευτέρα η απολογία του 50χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου – Ο εφιάλτης και η φρίκη της ζωής της 40χρονης

Μια ζωή όλο βία και σκληρότητα στα χέρια του δράστη της γυναικοκτονίας στο Μενίδι, φαίνεται πως βίωνε το θύμα. Ο δολοφόνος που παραδέχθηκε με κυνισμό την πράξη του, καταγγέλλεται από συγγενείς του θύματος, πως κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα παιδιά πως θα τους σκοτώσει. Εφιαλτική και η κατάθεση του θύματος για το τελευταίο επεισόδιο ενδο-οικογενειακής βίας που κατήγγειλε στις 7 Μαΐου. Όπως αποκαλύπτει το ERTNews, ο δράστης την παρακολουθούσε επί μία εβδομάδα έξω από το σπίτι απειλώντας «θα σας κάψω όλους».

Κυνικός και αμετανόητος για την πράξη του εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε μεταξύ άλλων για τη γυναικοκτονία: «Είδαν έναν άνθρωπο που έχει αποδεχθεί την πράξη του και έναν ακόμη δράστη ο οποίος δυστυχώς θεωρεί ότι το θύμα ήταν κτήμα του και ότι έπρεπε να παραμείνει στη κατοχή του μέσα σε πολλά εισαγωγικά ακόμα και μετά το διαζύγιο».

Το επεισόδιο στις 7 Μαΐου

Στις 7 Μαΐου είχε προηγηθεί μια ακόμη καταγγελία και σύλληψή του. Tότε είχε εντοπίσει το νέο της σπίτι και είχε προκαλέσει ακόμα ένα επεισόδιο.

Τι είπε στους αστυνομικούς το θύμα:

«Εχθές 6 Μαΐου 2024 και περί ώρα 11:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του, τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. (…) Επίσης ήταν εμφανώς μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αμάξι που καθόταν. Εκεί εγώ πήρα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το “100”».

«Τον τελευταίο καιρό την παρακολουθούσε, δεν είναι ότι ήταν η πρώτη φορά και έτυχε αυτό. Αυτός είχε στήσει καρτέρι κανονικά. Απειλούσε και τα παιδιά; Ναι, ναι τους έλεγε θα σας σκοτώσω, θα δείτε τι θα πάθετε» δήλωσε ο αδερφός της 40χρονης.

Τι είπε η κόρη της στους αστυνομικούς: «Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ αρκετά επικίνδυνο».

Για την καταγγελία της 7ης Μαΐου ο δράστης πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος. Ο διοικητής του Τμήματος στο οποίο είχε υποβάλει τη μήνυσή της, επικοινώνησε μαζί της σε μια προσπάθεια την μεταπείσει, ώστε να πάει σε δομή, χωρίς να τα καταφέρει και την ρώτησε αν θυμόταν πώς λειτουργούσε το panic button, τονίζοντάς της πως αν τον έβλεπε μπροστά της, να πατούσε αμέσως το κουμπί, έτσι ώστε να τον συλλάβουν αμέσως.

«Της είχε βουτήξει το κεφάλι σε χλωρίνη»

Η ζωή της Ενκελέιντα, εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια, από το 2013, οπότε και προχώρησε στην πρώτη από τις τρεις μηνύσεις που υπέβαλε εις βάρος του, είχε μετατραπεί σε εφιάλτη.

«Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη», είπε η νύφη του θύματος.

Ο 50χρονος, μετά την δολοφονία, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τον νόμο περί όπλων και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.578 ευρώ επέβαλε η Πυροσβεστική σε 55χρονη Γερμανίδα στη Ζάκυνθο, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο δίπλα σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική απάτη έχει τα όριά της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή την απάντηση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απάντηση προηγούμενης ανάρτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν θα λείψει και η μεσημεριανή αστάθεια, με τοπικές...