Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εφοριακών: «Τους έφερνα σε τέτοια θέση που ευχαριστούσαν» – Oι διάλογοι που τους «καίνε»

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα Παρασκευή οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας και δύο ιδιώτες, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικοί.

Χωρίς να απαντήσουν σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων οι συλληφθέντες εφοριακοί που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματίες για λεφτά, οδηγήθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας για να απολογηθούν. Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μια 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας, καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Αποκαλυπτικό είναι και το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της διευθύντριας, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των εμπλεκομένων με αναγραφόμενα ποσά δίπλα, από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι ωραία, πολύ ωραία το κινείς, πολύ ωραία

Υπάλληλος ΔΟΥ: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που νιώθανε και ευχαριστούσαν χιλιάδες φορές.

Διεκπεραιώτρια: Και υποχρεωμένοι. Έτσι μπράβο, το ίδιο είπα και εγώ.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Το κατάλαβες ρε συ;

Διεκπεραιώτρια: Της λέω, συγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι; Χθεσινή της λέω νομίζεις ότι είναι;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Έτσι μπράβο, έτσι μπράβο.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν σχετικά με τα χρήματα που ζητούσαν.

Διεκπεραιώτρια: Πόσο βγαίνει σε τόσα περίπου;

Διευθύντρια ΔΟΥ: Δεν ξέρω πόσο, του είπα του Σ…. ότι αυτοί περιμένουν του λέω να πάρουν από την Περιφέρεια κανένα εκατομμύριο, τόσα του λέω βγάζεις.

Διεκπεραιώτρια: Έτσι μπράβο

«Κανένας συμβιβασμός με την παρανομία, είτε πρόκειται για τους ίδιους τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς. Η παρανομία είναι εξίσου παρανομία απ’ όπου και αν προέρχεται» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Εγώ αυτό που μπορώ να πω με σαφήνεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εμπλοκής. Τώρα, δεν ξέρω, αν εκεί πέρα, λόγω της ιδιότητας που είχε σε έναν συγκεκριμένο τομέα, αυτό το συνέδεσαν και με ποιον τρόπο το συνέδεσαν» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδρέου, δικηγόρος κατηγορουμένου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της Εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η βόλτα έφηβων αγοριών στο Λιμάνι Καράβου Αλιβερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Η παρέα κάθεται σ’ ένα σουβλατζίδικο της περιοχής και παραγγέλνει. Ξαφνικά,...

ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής όταν ένας 9χρονος δέχθηκε βεγγαλικό στο στήθος και στο πρόσωπο. Ο ίδιος νοσηλεύεται με βαριά...

ΕΛΛΑΔΑ

Σορός ηλικιωμένου άνδρα που αγνοούνταν ανασύρθηκε από τον Λίσσο ποταμό στην Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 7/6 στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου ένα βυτιοφόρο...