Η άγνωστη αλήθεια του διπλού φονικού – Νέα στοιχεία για την δολοφονία θείας και ανιψιού

Σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα το 2015, έξι χρόνια μετά επανέρχεται στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία για την διπλή δολοφονία. Μέσω DNA ψάχνει τον δράστη η αστυνομία σε Ελλάδα και Αλβανία.

Οι κηλίδες αίματος στους τοίχους του σπιτιού, μαζί με τα σπασμένα έπιπλα κι τα τζάμια των παραθύρων, συμπυκνώνουν το μαρτύριο που έζησαν πριν το φρικτό τους τέλος, στα χέρια των δραστών. Εκείνων που τους λήστεψαν και έφτασαν στο σημείο να τους κάψουν ζωντανούς για να φύγουν με τα χρήματα που υπήρχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η αστυνομία βρίσκεται μια ανάσα από την εξιχνίαση του διπλού φονικού. Οι εργαστηριακές αναλύσεις οδήγησαν σε ένα κύκλο 60 υπόπτων, με όλους όπως αποκαλύπτεται να ζουν πλέον στο ίδιο χωριό της Αλβανίας και να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Ένας από αυτούς, διαπιστώθηκε πως τη μέρα του εγκλήματος βρισκόταν στην Αίγινα όπου εργαζόταν αλλά πρόλαβε να διαφύγει. Ήταν Νοέμβρης του 2015 όταν τα λόγια του ιατροδικαστή για τον θάνατο θείας και ανιψιού, πάγωναν ολόκληρη τη χώρα.

Ως αιτία θανάτου, καταγράφηκε η πυρκαγιά που έβαλαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι, αφού σκότωσαν τα δύο θύματα.

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, λίγες μέρες πριν το έγκλημα η 70χρονη είχε προχωρήσει σε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ. Κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως πολύ σύντομα οι αδίστακτοι δολοφόνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» αποκάλυψε στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS πως η αστυνομία βρήκε το DNA του δράστη, και τα στοιχεία κάνουν λόγο για συγγενική ακολουθία του DNA, καθώς οι συγγενείς έχουν παρόμοιο DNA. Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τις αλβανικές αρχές να βρεθούν τα άτομα που εμπλέκονται από το συγγενικό κύκλο των θυμάτων, ωστόσο στην αλβανική νομοθεσία υπάρχουν κωλύματα.