Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατο της Ίριδας» – Συγκλονίζουν τα μηνύματα από τη ζωγραφιά της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Συγκλονίζει η ζωγραφιά της 9χρονης Τζωρτζίνας για τα αδέρφια της που είχαν ήδη πεθάνει. Στη ζωγραφιά, που έχει προκαλέσει τα σχόλια επαγγελματιών αναλυτών, αλλά και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εντύπωση προκαλεί το σχήμα του δέντρου, καθώς και το γραπτό μήνυμα της μικρής.

Στη ζωγραφιά παρουσιάζεται η μικρή Τζωρτζίνα να κάνει κούνια σε ένα δέντρο που έχει ύποπτο σχήμα, ενώ στα δεξιά της βλέπουμε μια καρδιά, μέσα στην οποία είναι ζωγραφισμένα τα δύο αδικοχαμένα αγγελούδια, η Μαλένα και η Ίριδα. Πάνω από την καρδιά, η μικρή Τζωρτζίνα έχει γράψει «για εσάς».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι το δέντρο που έχει ζωγραφίσει η Τζωρτζίνα έχει σχήμα κρεμάλας και πιθανώς η ζωγραφιά να ήταν μια έκκληση της μικρής για βοήθεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής τόνισε ότι  είναι δύσκολο να κάνουμε μια αναφορά αυτή τη στιγμή για το τι δείχνει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας.

Τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας είχε σχολιάσει επίσης η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Βογιατζή, πριν από τρεις εβδομάδες, ερμηνεύοντας ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη έκκληση της μικρής για βοήθεια.

«Η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατο της Ίριδας»

«Ενα παιδί που απομακρύνεται από αυτό που ζει γιατί δεν το αντέχει. Ζωγράφισε δέντρο – κρεμάλα πάνω από παιδί που κάνει κούνια, δήθεν χαμογελαστό. Και μαύρισε ολόκληρο το κεφάλι ζωγραφίζοντας την μάνα», τόνισε η Χριστίνα Μπογιατζή, περιγράφοντας τα συμπεράσματα που κοινοποίησε από την πρώτη στιγμή βλέποντας τι είχε ζωγραφίσει η 9χρονη Τζωρτζίνα. «Μέσα στην καρδιά της ίδιας ζωγραφιάς, βρίσκεται ένα πουλί- άγγελος» που η παιδοψυχολόγος θεωρεί ότι είναι η αδερφή της Τζωρτζίνας, η Ίριδα, που πέθανε ενώ ήταν έξι μηνών. «Κατάλαβα ότι η Τζωρτζίνα είχε δει τον θάνατο της Ίριδας», τόνισε η Χριστίνα Μπογιατζή, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Η Χριστίνα Μπογιατζή, με ανάρτησή της προειδοποίησε ότι οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας δείχνουν «φόβο, κυριαρχία και θάνατο». Το ίδιο βράδυ της τηλεφώνησε  η «μητέρα» της Τζωρτζίνας  και την πίεσε να αποσύρει την ανάρτηση και να απολογηθεί.

«Συγγνώμη φυσικά δεν είπα, γιατί ήξερα τι ζητούσε», είπε η Χριστίνα Μπογιατζή.

Η κ. Μπογιατζή προτείνει σε όλους την Κυριακή στις 11.30 να αφήσουν συμβολικά να πετάξουν μπαλόνια στον ουρανό, με αφορμή την άλλη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, «με το σπίτι που φεύγει δεμένο με μπαλόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις δικαστές συνταξιοδοτούνται από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2024), μεταξύ των οποίων είναι και η...

ΔΙΕΘΝΗ

Μέσα σε λίγα λεπτά το Boeing έχασε ύψος 1.800 μέτρων (6.000 πόδια) ενώ βρισκόταν πάνω από τον Κόλπο της Βεγγάλης. Ένας εκ των 211...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», της δράσης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας», συνολικού προϋπολογισμού 181 εκατ. ευρώ, εκ...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες κατά την αναζήτηση εισιτηρίων εν όψει αθλητικών εκδηλώσεων υψηλής ζήτησης όπως είναι ο τελικός του UEFA Europa...