Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: «Μαχαιρώθηκε 2 χρόνια πριν – Δε υφίσταται bullying», λένε οι εκπαιδευτικοί – Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση

Ολόκληρη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει η υπόθεση του 11χρονου μαθητή από τον Εύοσμο που όπως κατήγγειλε ο πατέρας του γύρισε μαχαιρωμένος στο σπίτι του.

«Ο μαθητής μαχαιρώθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν μάλιστα φοιτούσε στη δευτέρα δημοτικού, στο προαύλιο του σχολείου και από εξωσχολικά άτομα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στο GRTimes ο διευθυντής Α/βθμιας Εκπαίδευσης της Δυτ. Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης, σχετικά με την καταγγελία όπου ο 11χρονος φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι του μαχαιρωμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Φροσύνη, «στις 22/5/2022 ελήφθη η πολυσέλιδη καταγγελία από τον γονέα του παιδιού, όπου αναφέρονταν και το περιστατικό του μαχαιρώματος.

Άμεσα ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε τι συνέβη, αλλά και τι συμβαίνει», όπως είπε ακόμη ο ίδιος, γνωστοποιώντας ότι παρήγγειλε από τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στον Εύοσμο αλλά και τον σύλλογο διδασκόντων, έγγραφη έκθεση απόψεων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, την οποία έλαβε ο κ. Φροσύνης, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως «δεν υπάρχουν υπόνοιες για βίαιη συμπεριφορά εναντίον του μαθητή και δε φαίνεται να υφίσταται bullying στο σχολικό περιβάλλον».

Θυμίζουμε επιπλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί η καταγγελία του πατέρα του 11χρονου.

Τίθεται θέμα φύλαξης στο σχολείο

Δεδομένου ότι ο άτυχος 11χρονος φέρεται να δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι προ διετίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στην επιφάνεια έρχεται και το ζήτημα της φύλαξης του χώρου.

Σχετικά με αυτό, ο κ. Φροσύνης ξεκαθαρίζει ότι «το σχολείο φυλάσσεται το πρωί και έως τις 16:00 από τους καθηγητές στα διαλείμματα». Ωστόσο, όπως λέει, «μετά τις 16:00, δεν υπάρχει κανένας φύλακας στο σχολείο προκειμένου να αποτρέψει τους καυγάδες και τις παραβατικές συμπεριφορές».

Εκείνο που τονίζει μιλώντας στο GRTimes και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, είναι ότι «η φύλαξη δεν πρέπει να συμβαίνει μόνο τις πρωινές ώρες».

Όπως μάλιστα λέει, «έχουμε πολλά κρούσματα βίας και έξω από το σχολείο σε όλη τη Θεσσαλονίκη και οι μαθητές επιστρέφουν και τα απογεύματα στα σχολεία τους για να παίξουν και να αθληθούν, επομένως τονίζουμε ότι χρειάζεται φύλαξη, διότι τα σχολεία γίνονται χώροι παραβατικών συμπεριφορών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, «για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, θα πρέπει να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία, προκειμένου να επισκέπτονται και να ακούν τα παιδιά».

Εύοσμος: «Με ξαναχτύπησαν σήμερα» λέει ο 11χρονος – Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση bullying

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προκάλεσαν οι καταγγελίες πατέρα 11χρονου μαθητή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι ο γιος του πέφτει θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού και άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα συμμαθητών και συνομηλίκων του, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, εντός του σχολείου του.

Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, θα διερευνηθούν οι ευθύνες εκπαιδευτικών και αν έχουν τελέσει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς ο πατέρας του 11χρονου τόνισε σε δηλώσεις του ότι έχει απευθυνθεί δεκάδες φορές στην Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να γίνει καμιά ενέργεια από τη μεριά τους για να σταματήσουν οι επιθέσεις που δέχεται ο ανήλικος γιος του.

O 11χρονος μαθητής από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον πατέρα του το ανήλικο παιδί δέχτηκε και πάλι επίθεση απειλώντας του ότι αν ξαναπεί κάτι ο πατέρας του θα τον χτυπήσουν πάλι.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά».

Το μικρό αγόρι περιγράφει στον Focus FM τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια δυόμιση χρόνια. Όπως ακούγεται να λέει και στο βίντεο, τα έχει πει στη δασκάλα του αλλά δεν έγινε κάτι. Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται όπως εξηγεί και εκτός σχολείου.

«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος αναμένεται ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη, με τοπικές βροχές, και στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα μικρής διάρκειας καταιγίδες. Σύμφωνα με την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια του Λιμενικού έπεσαν τρεις άτομα στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών και όπλων. Μετά από έλεγχο στο λιμάνι της Καβάλας βρέθηκε στην κατοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση (1η Μαΐου) του Τζόκερ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 12, 17, 25, 34, 42 και τζόκερ ο...