Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια

Ακόμη μια ακραία επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα σημειώθηκε το απόγευμα τη Κυριακής.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να… ξεπεράσει το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέθεσε τις τουρκικές παραβιάσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκτοξεύει απειλές.  Αυτήν την φορά οι απειλές ειπώθηκαν σε ομιλία  του Τούρκου προέδρου σε νέους ανθρώπους.

Από την πόλη Βαν, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για αρχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, όταν, όπως είπε, μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά απείλησε ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι του είπε ψέματα: «Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…»

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς και τη Δύση συνολικά.

Η Άγκυρα εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένη από το διπλωματικό μπαράζ της Αθήνας, όπως καταδεικνύεται και από τα προκλητικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Διπλωματικές πηγές: «Αντιμετώπιση με ψυχραιμία» στο μπαράζ προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων

«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές αναφερόμενες το μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Αθήνα επιλέγει τον δρόμο της διπλωματίας και δεν απαντά στις λεκτικές προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά της έντασης που προκαλεί η Άγκυρα, για τους δικούς της εσωτερικούς λόγους.

Άλλωστε η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ραπίσματα» από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τη στιγμή που η ελληνική πλευρά προτάσσει το διεθνές δίκαιο, την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σημερινό δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά που θα έπρεπε να έχουν «μη στρατιωτικό καθεστώς» στο Αιγαίο είναι οπλισμένα και πως μόνο το νησί Χάλκη (Herke) δεν έχει στρατιωτικές μονάδες.

Η δε φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Η ρητορική αυτή είναι πρωτόγνωρη στα τουρκικά μέσα, που πρώτη φορά φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν με τόσο ευθύ τρόπο την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, όπως τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης. «Έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2020» είπε, μάλιστα, ο κ. Κωστίδης.

Πάντως, όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, υπάρχει σενάριο που λέει ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να ρίξουν τους τόνους στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε 7 σταθμευμένα οχήματα αλλά και στην είσοδο πολυκατοικίας προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη χειροβομβίδας που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στην οδό Πύργου...

ΔΙΕΘΝΗ

Προκλητικό ήταν το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίp Ερντογάν, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων για τους Έλληνες και παράλληλα, ημέρα μνήμης του Κεμάλ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη διεθνή κοινότητα ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας...

ΕΛΛΑΔΑ

Για τα καλά έχει εγκατασταθεί πάνω από το Λεκανοπέδιο και μεγάλο μέρος της νότιας χώρας η αφρικανική σκόνη προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας. Η Ελληνική Πνευμονολογική...