Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Δανία: Πολλοί νεκροί από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Fields στην Κοπεγχάγη, ενώ τρεις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η δανική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 22χρονου Δανού άνδρα που σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και αρκετοί τραυματίες, είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Σόρεν Τόμασεν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. «Δεν έχουμε πληροφορίες ότι εμπλέκονται άλλοι δράστες. Αυτό ξέρουμε τώρα» ανέφερε.

Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος για τους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχει για την ώρα πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει ότι αστυνομικοί στάλθηκαν στο εμπορικό κέντρο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι, κατά τη γνώμη του, είναι καιρός να εκλεγεί μια γυναίκα πρόεδρος της Γερμανίας, αναφέρει το dpa. «Θα χαιρόμουν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Μοχάμεντ Ρασούλοφ εγκατέλειψε κρυφά το Ιράν μετά την καταδίκη του από ισλαμικό δικαστήριο λόγω «πρόθεσης διάπραξης εγκλήματος κατά της ασφάλειας της...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, ανακοίνωσαν  ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα και ένα τανκ στοχοποιήθηκαν με δύο νάρκες στη...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ένοπλες συρράξεις στο Σουδάν, στη Λωρίδα της Γάζας και στην ΛΔ Κονγκό ώθησαν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί βίαια στο εσωτερικό...