Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σουηδία: Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα δελφίνια κάνουν τη διαφορά

Μια νέα γενιά ηλεκτρικών σκαφών (τα γνωστά σε εμάς «ιπτάμενα δελφίνια») κάνει τη διαφορά στη Στοκχόλμη. Οι κάτοικοι της σουηδικής πρωτεύουσας έχουν άλλωστε μακρά ιστορία στη χρήση σκαφών για να μετακινηθούν.

Έτσι, με έναν στόλο 756.000 σκαφών αναψυχής, ο συγκεκριμένος κλάδος της Σουηδίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του CNN.

Ωατόσο, τα απόνερα που δημιουργούν τα ταχύπλοα προκαλούν ζημιές στον βυθό, ο θόρυβος του κινητήρα αποφέρει προβλήματα στη θαλάσσια ζωή, και συν τοις άλλοις προβληματίζουν και οι εκομπών CO2.

Έτσι, μια σουηδική startup φέρεται να επιχειρεί τη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και τον χρόνο ταξιδιού και μεταφορών.

Η εταιρεία Candela έχει σχεδιάσει ηλεκτρικά υδροπτέρυγα μηδενικού άνθρακα. Υποστηρίζει ότι πουλήθηκαν πάνω από 100 από το μοντέλο της C-8, ένα σκάφος αναψυχής 8,5 μέτρων, μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του.

Σημειώνεται ότι τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που παρουσιάστηκαν προ ημερών αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το από το 2023.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών κι ένα μωρό, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό που είχε στόχο κατοικίες στη Ράφα, ως απάντηση στην επίθεση με...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι το Ισραήλ του απαγόρευσε και πάλι την είσοδο στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από τον εντοπισμό πιστολιού, χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού. Στο συγκεκριμένο κελί έχουν κρατηθεί την τελευταία 5ετία μόνο,...