Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ισπανία: Καταστήματα με κλειστές πόρτες, συγκεκριμένες θερμοκρασίες στα κλιματιστικά

Τα ισπανικά γραφεία, καταστήματα και χώροι φιλοξενίας δεν θα επιτρέπεται πλέον να θέτουν τα συστήματα ψύξης τους κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι ούτε να αυξάνουν τη θέρμανση πάνω από τους 19ºC το χειμώνα, σύμφωνα με ένα νέο σύνολο μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που ψηφίστηκε τη Δευτέρα.

Τα καταστήματα θα υποχρεωθούν επίσης να κρατούν τις πόρτες κλειστές και τα συστήματα θέρμανσης πρέπει να ελέγχονται συχνότερα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα βάσει των νέων μέτρων, δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέσα Ριμπέρα.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το σβήσιμο των φώτων στις βιτρίνες μετά τις 10 μ.μ. Ο φωτισμός των δρόμων δεν θα επηρεαστεί.

Η κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου της χώρας κατά 7% σύμφωνα με τις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο.

Η Ριμπέρα είπε ότι τα μέτρα θα διατηρηθούν αρχικά μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο πακέτο την περασμένη εβδομάδα ενώ τα δημόσια ιδρύματα της χώρας εφαρμόζουν ήδη παρόμοιους κανονισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.

Η κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα όχι μόνο θα εξοικονομήσουν ενέργεια αλλά θα μειώσουν επίσης τους λογαριασμούς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η Ισπανία είναι μια από τις πιο ζεστές ευρωπαϊκές χώρες το καλοκαίρι. Ήδη φέτος αντιμετώπισε δύο κύματα καύσωνα με θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου για αρκετές ημέρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει εκ νέου άνοδο τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ευρωπαϊκή “δύναμη ταχείας αντίδρασης“, στην οποία αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η οποία θα προορίζεται για επιχειρήσεις, όπως οι...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισπανικές αρχές κατέσχεσαν 25 τόνους χασίς, που διακινητές είχαν κρύψει σε ένα φορτηγό με προέλευση το Μαρόκο, το οποίο υποτίθεται ότι μετέφερε πεπόνια...

ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλαίσιο της αύξησης της πίεσης προς την Τεχεράνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν περαιτέρω κυρώσεις προς το Ιράν, με στόχο να πλήξει τη βιομηχανία...