Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Στη φυλακή ο 65χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό

«Εβαλα τη φωτιά για να γελάω», δήλωσε προκλητικά ο 65χρονος κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στη Θάσο, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στο γραφείο του ανακριτή Καβάλας. Ο 65χρονος κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στη Θάσο προκαλεί, ειρωνευόμενος τους δημοσιογράφους, φτάνοντας στα δικαστήρια της Καβάλας για να απολογηθεί.

Μετά την πολύωρη απολογία του, η οποία διήρκησε 4 ώρες, ο κατηγορούμενος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Ο κατηγορούμενος διώκεται για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο δεν αποδέχεται ότι είναι ο υπαίτιος του εμπρησμού. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές οι οποίες αποφάσισαν να κρατηθεί προσωρινά.

Ο 65χρονος, κάτοικος της περιοχής Ποταμιάς, κατηγορείται για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Θάσο στις 2 και στις 10 Αυγούστου.

Στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν μάλιστα κροτίδες και εύφλεκτα υλικά, με τον ίδιο ωστόσο να τηρεί αρνητική στάση και να μην δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τα ευρήματα των αστυνομικών.

Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 65χρονος να ήθελε με αυτό τον τρόπο να εκδικηθεί κτηνοτρόφο στην περιοχή με τον οποίο βρισκόταν σε αντιδικία.

Οικολογική καταστροφή
Η πύρινη λαίλαπα στη Θάσο κατέκαψε περίπου 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και τα μοναδικά έλατα που υπήρχαν στο νησί, τα οποία βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο.

Ο 65χρονος, μετά την απόφαση να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, θα οδηγηθεί στις φυλακές Κομοτηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητό της στον Μωλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Η γυναίκα ηλικίας περίπου 46 ετών, φτάνοντας...

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και χθες Μ. Σάββατο οι έλεγχοι της αστυνομίας –μεταξύ άλλων- και για εντοπισμό ατόμων με κροτίδες και βεγγαλικά. Τα μεσάνυχτα...