Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Οι οργισμένες χειρονομίες στον βοηθό του [βίντεο]

Viral κατάφερε να γίνει ο Βασιλιάς Κάρολος ήδη από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο προτού υπογράψει τη Διακήρυξη της Διαδοχής με την οποία έγινε και επίσημα ο νέο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βασιλιάς εθεάθη να χειρονομεί οργισμένα προς κάποιους υπαλλήλους του.

Την ώρα που πήγαινε να υπογράψει τη διακήρυξη, ο Κάρολος έκανε με πολύ έντονο τρόπο νόημα σε έναν από τους βοηθούς του να μαζέψει από το τραπέζι ένα κουτί με μία πένα και ένα μελανοδοχείο, που του είχαν χαρίσει οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα αντικείμενα βρίσκονταν μες στην μέση και εμπόδιζαν τον νέο βασιλιά της Βρετανίας από το υπογράψει το έγγραφο. Οι θεατές περιέγραψαν το τραπεζάκι ως «πολύ μικρό» για το τεράστιο έγγραφο και το σχετικό βίντεο γέμισε σχόλια και αντιδράσεις, σε όποια πλατφόρμα αναρτήθηκε.

«Ο υπηρέτης πρέπει να καθαρίσει το γραφείο μου για μένα. Δεν μπορεί να περιμένουν από μένα να μετακινήσω τα πράγματα» έγραψε ένας χρήστης, με έναν ακόμη να σχολιάζει: «Πρώτη μέρα στη δουλειά και έχει ήδη βαρεθεί. ΧΑΧΑΧΑ».

Προχθές το βράδυ, για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους “God save the King” (Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά). Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το”God save the Queen” (Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα), τον ύμνο που ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952.

Νωρίτερα την Παρασκευή, στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ’ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Το Σάββατο το πρωί, το Συμβούλιο Διαδοχής συνεδρίασε στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά αναγνώσθηκε δημόσια από τον εξώστη αυτής της κατοικίας.

Ο Κάρολος Γ’ ανέρχεται στον θρόνο σε μια δύσκολη περίοδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, έχοντας αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς σε έξι χρόνια. Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Την ερήμην σύλληψη του θρυλικού πρώην πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές της Ρωσίας. Ο ίδος κατηγορείται για τρομοκρατία και για πράκτορα...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα αδικήματα κλοπής από καταστήματα έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η καταγραφή αρχείων πριν από 21 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο....

ΔΙΕΘΝΗ

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Σε ερώτηση σχετικά...

ΔΙΕΘΝΗ

Αξιωματούχοι της παλαιστινιακής υπηρεσίας πολιτικής άμυνας ζήτησαν σήμερα από τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν αυτό που υποστηρίζουν ότι είναι εγκλήματα πολέμου σε νοσοκομείο της...