Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα- Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα προκειμένου να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου θα υποβάλλει ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Αυτό ανακοίνωσε λίγο πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης ο συνήγορος του κατηγορούμενου θιασάρχη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα ζητήματα που προέκυψαν από την κατάθεση του προέδρου των ηθοποιών η οποία θα συνεχιστεί αύριο.

Δίκη Φιλιππίδη – Μπιμπίλας: «Το γυναικείο φύλο έρμαιο στις ορέξεις του Πέτρου» – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του προέδρου του ΣΕΗ 

Ως έναν οξύθυμο με ακραίες συμπεριφορές χαρακτήρα, που το «γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου», περιέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη ο πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας που ανέφερε ότι είχε συνδεθεί φιλικά με τον κατηγορούμενο συνάδελφο του επί τριάντα χρόνια, περιέγραψε την προσωπική ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη δίνοντας εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχε μεταφέρει στο δικαστήριο η σύζυγος του θιασάρχη, για την οποία είπε πως: «Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ηθοποιός είχε εξάρσεις θυμού και ουσιαστικά «δεν έλεγχε τον εαυτό του». Όπως ανέφερε: «Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερό του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου, αντίθετες. Δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

Πολιτική Αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φύλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγο. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σήριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Σχετικά με τις καταγγελίες που έκαναν τρεις γνωστές ηθοποιοί σε τηλεοπτικές εκπομπές ο κ. Μπιμπίλας κατέθεσε πως ο Φιλιππίδης του είπε: «Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά».

Αναφερόμενος στις τρεις ηθοποιούς που κατήγγειλαν στην δικαιοσύνη τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο πρόεδρος των ηθοποιών είπε: «Βρήκαν την δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμή τους. Αντίθετα κάποιοι άλλοι είπαν τα πολύ καλά λόγια για τον Πέτρο και έχουν δουλειά φέτος».

Τέλος σχολιάζοντας το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι η όλη υπόθεση είναι οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του Φιλιππίδη και την συλλογή καταγγελιών που έκανε το Πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ, ο κ. Μπιμπίλας είπε: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Δίκη Φιλιππίδη – Μπιμπίλας: «Του είχα πει να μην της την πέσει, τα ήξερε η γυναίκα του»

Νωρίτερα ο Σπύρος Μπιμπίλας υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ ψευδομάρτυρας παρόλο που έχει υπάρξει μάρτυρας σε πολλές διαδικασίες και στη συνέχεια αναφέρθηκε μετά από ερωτήσεις της προέδρου στην πολυετή σχέση και φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τους λόγους που αυτή σταμάτησε. «Είναι άνθρωπος της ζωής μου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Έχω πολλή αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν μπορώ να το κρύψω. Με απογοήτευσαν τα τελευταία γεγονότα ωστόσο. Έχω αγάπη και συμπόνια και γι αυτόν και για την κυρία Νίνου» ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας στην έναρξη της κατάθεσης του.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο ότι γνώρισε την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας την οποία σύστησε στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μπιμπίλας: «Την ξέρω από παιδί και του είπα να μην της την πέσει»

«Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί. Δεθήκαμε με πολλή μεγάλη αγάπη με την μητέρα της, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Την περίοδο που παίζαμε στο θέατρο Πόρτα, ή 2003 ή 2004 πάω στον Πέτρο, του λέω έχω μία καλή μου φίλη, θέλω να την δεις, πρόσεξε μην της την πέσεις. Το είπα αυτό καθώς ο Πέτρος είχε δυστυχώς τάση να τσιλιμπουρδίζει. Αφού την γνώρισε της είπε να έρθει ξανά θέατρο με σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή. Το ήξερα το κορίτσι, την κόρη της. Ήταν πολύ καλό παιδί» ανέφερε ο Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι το χειμώνα του 2010, είχαν κατά σύμπτωση βρεθεί στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε εκείνος, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. «Το 2010-2011, χειμώνα 2010 ήρθε στο θέατρο η μητέρα της καταγγέλλουσας και η Ελπίδα κατά σύμπτωση. Η Ελπίδα μετά το τέλος της παράστασης μας λέει «θέλω να σας μιλήσω». Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο, ότι η Α. ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του…» περιέγραψε.

Μπιμπίλας: «Ξέρεις τον Πέτρο»

Στην ερώτηση του προέδρου για το αν του ανέφερε η κυρία Νίνου ότι η πρώτη καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στο σύζυγο της απάντησε: «Ναι ναι. Είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσαν ο ένας το κινητό του άλλου. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Αν συνέβαινε αυτό, γιατί ο Πέτρος δεν έπιασε την μάνα της να το πει; Η Ελπίδα εκείνο το βράδυ μου είπε «εσύ την σύστησες!». Αν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε ο Πέτρος να πάρει τη μάνα της και να πει ότι “η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση”».

Συνέχισε λέγοντας: «Θυμάμαι έντονα τη λέξη διείσδυση που είπε η Ελπίδα. Είπε “δεν με ενδιαφέρει εάν έχει γίνει διείσδυση ή όχι”, εγώ της είπα “αφού ξέρεις τον Πέτρο πως ενοχοποιείς το παιδί;” Αν συνέβαινε κάτι και δεν το είπε στην μάνα της, φαντάζομαι ότι κάτι φοβόταν. Η Ελπίδα μου είχε πει και άλλες φορές για άλλες γυναίκες. Η Ελπίδα μας έπαιρνε κρυφά από τον Πέτρο, εμένα και κάποιους άλλους και μας έλεγε γεγονότα που την πλήγωσαν. Πολλές φορές της είπα να χωρίσει, δεν χώριζε. Αργότερα, πήρα τηλέφωνο τη μητέρα της καταγγέλλουσας και μου είπε ότι την ρώτησε και της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου εκτίμησε πως χρησιμοποίησε αυτό το χαρακτηρισμό για να κρύψει από μητέρα της τι της είχε συμβεί, το χρησιμοποίησε για να την αποφύγει.

«Σε κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε επίσης πως «σε κάθε παραστάση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια, εν γνώσει Ελπίδας ή προσπαθούσε να μάθει. Έτσι ήταν ο Πέτρος, είχε σχέση με πολλές γυναίκες. Εάν στα κορίτσια που είναι στο θέατρο, κάποιος τους την πέφτει συνέχεια, μπορεί να θεωρεί εξαναγκαστική».

«Είχα ακούσει για μια έκτρωση από βιασμό»

Για τις υποθέσεις βιασμού και απόπειρας είπε πως είχε ακούσει για μία πριν ξεσπάσουν οι καταγγελίες, και τις υπόλοιπες μετά.

«Ναι στους Δροσουλίτες. Ναι είχα ακούσει για μία έκτρωση. Αυτό είναι κάτι τρομερό. Δεν είχα τη δύναμη να πάω να το πω στον Πέτρο, ότι άκουσα αυτό» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μου είπε πάρ’ την να μην μιλήσει»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε στην κατάθεση του ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον καλούσε να μάθει εάν υπάρχουν άλλες καταγγελίες σε βάρος του και περιέγραψε την τελευταία τηλεφωνική της επικοινωνία.

«Στα τρία κορίτσια τα επώνυμα είχαν βγει. Είχαν έρθει κι άλλες που δεν γνώριζα. Με ρώτησε για συγκεκριμένες καταγγελίες και “μου είπε πάρ’ την να μην μιλήσει”. Ήταν μπροστά μάρτυρας. Με παίρνει μία φίλη μου, ηθοποιός η οποία είναι σήμερα στον Καναδά και μου λέει ότι είναι στους ψυχολόγους και μου διηγούνταν τον βιασμό της στο τηλέφωνο. Μου έλεγε Σπύρο “ξέρεις ποιος είναι αυτός που λες ο καλύτερος σου φίλος; αυτός που με βίασε”» είχε χαρακτηριστικά.

Δίκη Φιλιππίδη – Μπιμπίλας:

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγινε έξαλλος όταν δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο. Μάλιστα επανέλαβε πολλάκις ότι δεν θα κάνει καμία δήλωση ενώ στο τέλος της διαδρομής στράφηκε προς το μέρος τους, όντας εκνευρισμένος, και τους είπε ότι «αυτό που κάνετε είναι γελοίο, με συγχωρείτε πάρα πολύ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Χανιά επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια μίνι απόδραση με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σενάριο να μπορέσουν και πάλι οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων κατηγορίας 5 να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους έναντι προστίμων επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα μιλήσω με τη γλώσσα της καρδιάς. Για εμάς στην Πλεύση Ελευθερίας, και ευτυχώς και για άλλους εδώ μέσα, που πρεσβεύουμε ότι θέματα τα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ομορφιάς τα Medusa, γιόρτασαν το opening του νέου καταστήματος τους στη Γλυφάδα στο οποίο παρευρέθηκαν οι λαμπερές παρουσιάστριες Ιωάννα Μαλέσκου και ...