Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Ποια η πιθανότητα για μεγάλο σεισμό στη Θήβα

Για τη σεισμική δραστηριότητα που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Θήβας μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος το πρωί της Τετάρτης (14/07) στο MEGA, η δραστηριότητα είχε αρχίσει από το πρωί της Παρασκευής με μικρούς σεισμούς που ήταν όμως αισθητοί στη Θήβα και στη γύρω περιοχή, ενώ κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στις 3, με έναν σεισμό της τάξεως των 4,4 βαθμών.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκδηλώθηκαν μάλιστα πάνω από 100 σεισμοί, οι οποίοι είχαν μικρό βάθος της τάξεως των 5-6-7 χλμ. και επίκεντρα πολύ κοντά στη Θήβα.

Για το αν αυτοί οι σεισμοί αναμένεται να οδηγήσουν σε έναν μεγαλύτερο, κατέστησε σαφές πως «δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό», δίνοντας ωστόσο μικρή πιθανότητα σε αυτό το ενδεχόμενο.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Λέκκας υπογράμμισε ότι «έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε κάνει σχέδια και με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους περιοχής, ώστε να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι», ενώ έχουν γίνει και ενημερωτικές εκστρατείες.

Καταλήγοντας, δε, σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν, σημείωσε ότι στα πολύ παλιά κτήρια ίσως να υπάρχει πρόβλημα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα, όχι όμως στα καινούρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σειρά παρεμβάσεων για ζητήματα του κλάδου πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, τόσο για οικονομικά θέματα, όσο και για μετατάξεις και στήριξη κινητοποίησης των εργαζομένων στο ΕΚΕΨΥΕ....

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο....

ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οδηγούναι σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη, ενώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Σε ερώτηση σχετικά...