Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα – φονικό: Το θύμα ζητούσε καλύτερες συνθήκες για το μωρό και όχι φυγή, λέει ο δικηγόρος (video)

Σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων του περί ολέθριας σχέσης που ξεκίνησε όταν το 31χρονο θύμα «ερωτεύτηκε» τον τόπο καταγωγής της μητέρας της και βρέθηκε να ζει «πρωτόγονα» με τον 56χρονο κτηνοτρόφο, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μάρκος Αποστολίδης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Δεν είχε πρόθεση να τον εγκαταλείψει αλλά να λείψει για 3 εβδομάδες στη Γερμανία για υπόθεση κληρονομιάς, αλλά εκείνος δεν την πίστεψε κι έστρεψε την μονόκαννη καραμπίνα  σε εκείνη και στο 11χρονο μωρό τους», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλη  του 2017 η αδικοχαμένη κοπέλα ήρθε στο χωριό της μητέρας της, στον ορεινό οικισμό Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας. «Αγαπούσε αυτόν τον βουκολικό τρόπο ζωής, αφοσιώθηκε στη φύση, στα ζώα, στον πρωτόγονο τρόπο ζωής κι εκείνος τη θεώρησε κτήμα του και αποκλειστική βοηθό», είπε ο δικηγόρος.

«Όταν το μωρό ήρθε στον κόσμο, έπρεπε να υπάρχουν άλλες συνθήκες υγιεινής»

«Ό,τι βίωσε στα τέσσερα χρόνια συμβίωσης με τον σύντροφό της, κορυφώθηκε το τελευταίο έτος της κοινής της διαβίωσης, όταν ήρθε στον κόσμο το βρέφος. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πραγματικά εξωπραγματικές, δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και τελείως αντιφατικοί. Δεν είναι μόνο το χάσμα της ηλικίας, είναι το χάσμα της αντίληψης και της νοοτροπίας του», σύμφωνα με τον Μάρκο Αποστολίδη.

«Η ίδια ενδεχομένως σίγουρα ήθελε να ζει με αυτό τον τρόπο, αλλιώς θα έφευγε πιο νωρίς πριν δηλαδή πεθάνει. Από το Νοέμβριο περίπου που γεννήθηκε το μωρό μέχρι  τον Ιούλιου περίπου που εκδιώχθηκε από το σπίτι,  έμαθα ότι προσπαθούσε να τον πείσει να αλλάξει τρόπο ζωής, να εκσυγχρονιστεί κάπως», είπε ο κύριος Αποστολίδης, υπενθυμίζοντας ότι μετά τις εκτελέσεις μάνας και παιδιού, ο 56χρονος αυτοκτόνησε.

«Υπήρχε λεκτική επιθετικότητα: Απειλούσε να πνίξει μάνα και παιδί»

« Ήταν ένας ποιμένας που είχε γιδοπρόβατα και η ζωή του ήταν στο μαντρί. Όταν η 31χρονη εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει, ως προς τον τρόπο ζωής, τότε άρχισε να εκδηλώνει λεκτική επιθετικότητα που πολλές φορές είναι το προστάδιο αυτού που έγινε», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, επισημαίνοντας:

«Από  τον περασμένο Νοέμβριο που γεννήθηκε το μωρό, η κοπέλα συνειδητοποίησε ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι παντελώς ασύμβατος με τη ζωή του παιδιού της»

«’Ομως πρόθεσή της δεν ήταν να επιστρέψει στη Γερμανία για μόνιμη εγκατάσταση. Σχεδίαζε ταξίδι τριών εβδομάδων για να τακτοποιηθούν κάποια κληρονομικά θέματα, όμως ο 56χρονος είχε πλάσει το σενάριο ότι η κοπέλα θα τον άφηνε οριστικά για να πάρει το παιδί να πάει στη Γερμανία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάποιοι άνθρωποι, αν και έχουν περάσει τα 80, διαθέτουν εξαιρετική μνήμη και παραμένουν δραστήριοι. Αυτοί είναι διεθνώς γνωστοί ως «σούπερ ηλικιωμένοι» (SuperAgers).  Η 85χρονη...

ΕΛΛΑΔΑ

Το λιώσιμο του μόνιμα παγωμένου εδάφους (πέρμαφροστ) εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής μπορεί να απελευθερώσει μολυσματικούς «ιούς ζόμπι» που έχουν παγιδευτεί στο υπέδαφος για χιλιάδες...

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Το 1981 σε ένα διάστημα δέκα ημερών, από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου, τρεις σεισμοί πάνω από 6 ρίχτερ συντάραξαν τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Ήταν το 2013 που το WWF Ελλάς ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δράση του στη Γυάρο, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της θαλάσσιας αυτής...