Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ: Το iPhone 14 ενεργοποιεί το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης στα τρενάκια του λούνα παρκ

Σε ένα αμερικανικό λούνα παρκ οι βόλτες με τα τρενάκια ενεργοποίησαν το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης των τηλεφώνων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Η λειτουργία εισήχθη στο νέο iPhone 14 και στα Apple Watch Series 8, Ultra και SE με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα.

Η Apple δήλωσε στην εφημερίδα ότι η τεχνολογία έχει ως στόχο να προσφέρει «ψυχική ηρεμία» και θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Αν και πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό στο iPhone, το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης απέδειξε πρόσφατα τη χρησιμότητά του, ειδοποιώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για ένα θανατηφόρο ατύχημα στη Νεμπράσκα. Το τηλέφωνο Pixel της Google διαθέτει ήδη σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης.

Όπως αναφέρει η WSJ, προηγούμενες δοκιμές του συστήματος της Apple σε διάφορες συγκρούσεις δεν έδειξαν ότι ήταν υπερβολικά ευαίσθητο. Ωστόσο, στην εφημερίδα δόθηκαν έξι ηχογραφημένα μηνύματα που έλαβαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από iPhones των οποίων το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης είχε ενεργοποιηθεί ενώ οι κάτοχοί τους βρίσκονταν στο λούνα παρκ Kings Island, έξω από το Σινσινάτι του Οχάιο.

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του iPhone είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και δεν απαντά στο τηλέφωνό του», έλεγε ένα από αυτά τα μηνύματα. Οι οδηγοί έχουν επίσης αναφέρει περιπτώσεις όπου το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης ενεργοποιήθηκε όταν τα κινητά τους τηλέφωνα έπεσαν ενώ το όχημά τους ήταν εν κινήσει.

Οι ψευδείς συναγερμοί μπορούν να σπαταλήσουν το χρόνο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και να αναστατώσουν τους συγγενείς των κατόχων των κινητών τηλεφώνων.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις κλήσεις. Όλες οι κλήσεις ελέγχονται», δήλωσε στην WSJ η Μελίσα Μπουρ, διευθύντρια των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας Γουόρεν – η οποία έλαβε τα μηνύματα.

(Coaster101)

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Coaster101 ανέφερε ότι το Dollywood – ένα θεματικό πάρκο που ανήκει εν μέρει στην ερμηνεύτρια της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον – προειδοποίησε επίσης τους επισκέπτες για τον κίνδυνο ψευδών συναγερμών.

Οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στις εισόδους σε δύο τρενάκια του πάρκου ζητούσαν από τους επισκέπτες να μην φορούν ρολόγια της Apple και άλλες παρόμοιες συσκευές όταν επιβαίνουν στα τρενάκια, καθώς θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης και να προκαλέσουν ακούσια κλήση έκτακτης ανάγκης.

Σοβαρές συγκρούσεις

Σύμφωνα με την Apple, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει σοβαρές συγκρούσεις αυτοκινήτων – μετωπικές, πλευρικές, οπίσθιες αλλά και ανατροπές.

Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για να ανιχνεύσει μια σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων του ήχου, των αλλαγών στην πίεση του αέρα που προκαλούνται από το άνοιγμα των αερόσακων, των αισθητήρων κίνησης και του GPS. Μετά από μια σύγκρουση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή να απορρίψουν την ειδοποίηση.

(Coaster101)

Ωστόσο, εάν μετά από 20 δευτερόλεπτα ο χρήστης δεν ανταποκριθεί, το τηλέφωνο καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δίνοντας την τοποθεσία του συμβάντος. Επίσης, στέλνει μήνυμα στις επαφές έκτακτης ανάγκης του χρήστη, αν είναι διαθέσιμες. Όπως αναφέρει το BBC, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία, αν το επιθυμούν, ή να θέσουν το τηλέφωνο σε λειτουργία πτήσης.

ΠΗΓΗ: BBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο με μήνυμά της ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με το οποίο απευθύνεται στον λαό της Κύπρου,...

ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο Fujian, το οποίο καθελκύστηκε το 2022, έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι. Το Fujian ξεκίνησε σήμερα το πρώτο του ταξίδι...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΔΙΕΘΝΗ

Τις φρικτές τελευταίες στιγμές που βίωσε η σύζυγος ενός πρώην υπουργού στο Καζακστάν προτού υποκύψει στα τραύματα που της προκάλεσε ο ίδιος αποτυπώνει βίντεο...