Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση και η επιδότηση – Πού θα κυμανθεί η τιμή εκκίνησης

“Πρεμιέρα” σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης, με την τιμή διάθεσής του να “κλειδώνει” στα 1,48-1,50 ευρώ το λίτρο, συμπεριλαμβανομένης της επιδόητησης των 25 λεπτών. Φθηνότερο, στα 11-12 λεπτά ανά κιλοβατώρα, φαίνεται ότι είναι τελικά το φυσικό αέριο.

Η χειμερινή περίοδος ανοίγει επίσημα και τα νοικοκυριά αναζητούν την πιο συμφέρουσα λύση σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς.

«Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει» λένε οι περισσότεροι. «Ανάβουμε air condition, θα καίμε ρεύμα. Θα βάλουμε αέριο, είναι πάλι ακριβό».

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,48 με 1,50 ευρώ το λίτρο μετά την επιδότηση και θα είναι ακριβότερο από το φυσικό αέριο που θα διατεθεί για τον Οκτώβριο στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με βάση τις σημερινές τιμές, ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στην Αττική μπορεί να χρειαστεί μέσα στον χειμώνα 910 ευρώ για να θερμανθεί με πετρέλαιο και 780 ευρώ αν χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο.

«Θα το κάψω πιο χαμηλά. Το είχα στο 21 και θα το κάνω 19-20» είναι μία από τις λύσεις που δοκιμάζουν οι καταναλωτές, για χαμηλότερους λογαριασμούς.

Κάποιοι επιλέγουν τα κλιματιστικά «συγκριτικά με πέρυσι αυτή την περίοδο, παρόλο που έχει παρέλθει το καλοκαίρι, έχουμε μεγάλη ζήτηση στα μικρά κλιματιστικά, κάτι που δεν το έχουμε ξαναπαρατηρήσει» καταθέτουν οι έμποροι.

Οι δράσεις για την στήριξη των νοικοκυριών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές ανατιμήσεις θα φτάσουν το 2022 στα 13 δισ. ευρώ υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αξιοποιούμε κάθε οικονομική δυνατότητα που θα υπάρχει προκειμένου να στηρίξουμε την κοινωνία γι’ αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οξεία κριτική της αντιπολίτευσης για αποτυχία των μέτρων στήριξης

«Απέτυχαν να προστατεύσουν τους πολίτες. Πέτυχαν να προστατέψουν τα υπερκέρδη των εταιρειών» επέκρινε την κυβέρνηση το εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει ακόμα το κράτος από την έκτακτη εισφορά στις ενεργειακές εταιρείες» άσκησε κριτική ο γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας.

«Η κερδοσκοπία του κράτους και των “καρτέλ” κατά των πολιτών, βρίσκεται πίσω από τις ανατιμήσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

«Κύριοι της κυβέρνησης έχετε συνειδητοποιήσει που βρισκόμαστε; Μπροστά σε ένα τσουνάμι» προειδοποιει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Η ζήτηση τις επόμενες ημέρες αναμένεται υποτονική, κυρίως λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία που οδήγησε στον τραυματισμό ενός άνδρα. Δέχθηκε βολίδα την ώρα που...

ΕΛΛΑΔΑ

Aναστάτωση προκλήθηκε χθες (04/05), Μεγάλο Σάββατο, πριν από την Ανάσταση, σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ένα πεντάχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Το...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά από κροτίδα τραυματίστηκε ένας 28χρονος στην Καλαμάτα όταν στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει εξερράγη. Το περιστατικό όπως αναφέρει το tharrosnews.gr συνέβη το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό αύριο έστειλε στο πασχαλινό μήνυμά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία έκανε Ανάσταση στη Μητρόπολη. Εκτός των...