Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στο στενό Καφηρέα

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, στέλνοντας στο θάνατο 22 άτομα, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση και η Διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Ο ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ως βοηθός του, ενώ ήταν μεταξύ των 12 διασωθέντων.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός...

ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια υγείας για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Καρβουνόπουλος, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ...

ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο έθιμο των μπότηδων συμμετείχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ρίχνοντας κι εκείνος ένα πήλινο δοχείο από μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Σε ανάρτησή...