Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προς τα ανατολικά κινείται η «EVA» – Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα του καιρού στην Αττική

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα του καιρού αυτήν τη στιγμή στην Αττική, ωστόσο εξακολουθούν να σημειώνονται βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε ισχύ παραμένει η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις, καθώς η «EVA κινείται προς τα ανατολικά».

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από το λεκανοπέδιο ήταν διπλό. Το πρώτο ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το δεύτερο λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ζώης Κακκαβάς από την Πολιτική Προστασία, το μεσημέρι της Κυριακής προκλήθηκαν κάποια προβλήματα κυρίως στα νότια προάστια. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν διακοπές στην κίνηση σε παραλιακούς δρόμους στον Πειραιά, τον Κορυδαλλό και στη λεωφόρο Θηβών. Ωστόσο, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν γρήγορα.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες αύριο.

Η κακοκαιρία θα διατηρήσει ως κύρια χαρακτηριστικά της τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών παρότι το βαρομετρικό χαμηλό έχει λίγο εξασθενήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλεγεί μέχρι τις 14:10 την Κυριακή από τους 85 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr., σημαντικά ήταν τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στο νομό Αττικής.

Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής, στο Χαϊδάρι 55, στον Κορυδαλλό 52, στον Πειραιά 46 και στην Καλλιθέα 30 χιλιοστά.

Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή ένα τόνο ανά στρέμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι το Ισραήλ του απαγόρευσε και πάλι την είσοδο στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από τον εντοπισμό πιστολιού, χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού. Στο συγκεκριμένο κελί έχουν κρατηθεί την τελευταία 5ετία μόνο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή...

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θήβα, όπου ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους έχασε τη ζωή του κάτω από μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε...