Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Ίλον Μασκ δεν είναι υπεράνω του νόμου», προειδοποιεί η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία», μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν την πλατφόρμα στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter Ίλον Μασκ «δεν είναι υπεράνω του νόμου». Λίγο νωρίτερα, ο Μασκ δήλωσε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία χάνει τόσα πολλά χρήματα που «η πτώχευση δεν αποκλείεται».

Η ανακοίνωση του Μασκ ότι πλέον θα χρεώνει 8 δολάρια μηνιαίως τους πιστοποιημένους λογαριασμούς έχει εγείρει ανησυχίες ότι το Twitter θα μπορούσε να κατακλυστεί από ψεύτικους λογαριασμούς.

Την Πέμπτη (10/11), ο Γιόελ Ροθ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, ενημέρωσε το προφίλ του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ασκεί πλέον τον ρόλο αυτό. Σύμφωνα με το BBC, παραιτήθηκαν ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων Ντέμιεν Κίραν και η υπεύθυνη συμμόρφωσης Μαριάν Φόγκαρτι, ενώ παραιτήθηκε και η υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρείας Λέα Κίσνερ.

«Παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Twitter με βαθιά ανησυχία», δήλωσε ο Ντάγκλας Φάραρ, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της FTC.

«Κανένας διευθύνων σύμβουλος ή εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου και οι εταιρείες πρέπει να ακολουθούν τις αποφάσεις συναίνεσής μας».

Ο Φάραρ είπε επίσης ότι η FTC διαθέτει «νέα εργαλεία για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε».

Τον περασμένο Μάιο, η FTC ανακοίνωσε ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2011 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και  επέβαλε πρόστιμο ύψους 150 εκατ. δολ. στην εταιρεία. Εκτός από το πρόστιμο, η εταιρεία έπρεπε να συμφωνήσει σε νέους κανόνες και να θέσει σε εφαρμογή ένα ενισχυμένο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας, υπό την εποπτεία των στελεχών που φέρονται να έχουν παραιτηθεί.

Από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας, ο Μασκ απέλυσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Παράγκ Αγκραγουάλ και άλλα κορυφαία στελέχη, ενώ αποχώρησαν οι επικεφαλής διαφήμισης και μάρκετινγκ της εταιρείας, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες ότι το Twitter δεν διαθέτει αρκετούς ανθρώπους για να διασφαλίσουν ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους κανονισμούς. Ο ιστότοπος The Verge, ο οποίος δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της συνάντησης του Μασκ με τους υπαλλήλους, ανέφερε ότι το Twitter δεν διαθέτει πλέον τμήμα επικοινωνίας.

Ο Μασκ φέρεται να είπε επίσης στους υπαλλήλους ότι δεν ήταν σίγουρος για τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας και ότι η πτώχευση δεν αποκλείεται.

«Πρέπει οπωσδήποτε να φέρνουμε περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύουμε. Αν δεν το κάνουμε αυτό και έχουμε μια τεράστια αρνητική ταμειακή ροή, τότε δεν αποκλείεται να χρεοκοπήσουμε», φέρεται να είπε ο Μασκ.

Προέτρεψε επίσης τους εργαζόμενους να εργαστούν με «μανιώδη αίσθηση του επείγοντος», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ορισμένοι μεγάλοι διαφημιστές έχουν τρομάξει από τις κινήσεις του Μασκ. Την Πέμπτη (10/11), η εταιρεία Chipotle Mexican Grill δήλωσε ότι απέσυρε τις διαφημίσεις της από το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ. Η Chipotle προστίθεται στη λίστα των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν αφαιρέσει τις διαφημίσεις του από το Twitter, όπως η General Motors, η Volkswagen, η Audi, η Pfizer και η General Mills.

Ορισμένες εταιρείες ανησυχούν ότι ο Μασκ θα χαλαρώσει τους κανόνες μετριασμού περιεχομένου και θα ανατρέψει τις μόνιμες απαγορεύσεις του Twitter που έχουν δοθεί σε αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτεινοί πίδακες που απελευθερώνονται από τις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών έχουν προβληματίσει τους επιστήμονες εδώ και 40 χρόνια, αλλά...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ισχύ από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023, νέες παθήσεις εντάσσονται στη λίστα σοβαρών παθήσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τροποποίηση...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να συμφώνησε σε συμβόλαιο ρεκόρ 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία! Ο 37χρονος τερμάτισε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού»,...