Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρίες – σοκ για το πώς «συνετίζονταν» τα παιδιά στις δομές

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Καλαμάτα Κώστας Γαζούλης ανοίγουν τα στόματα και όσα αποκαλύπτουν προκαλούν φρίκη.

Νέες μαρτυρίες περιγράφουν τις συχνές μετακινήσεις παιδιών από τη δομή της Καλαμάτας αλλά και τον φόβο για το ηγετικό στέλεχος.

«Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και θα εστιάσω ξανά στα τέλη Ιανουαρίου του 2022, που φαίνεται να είναι πάρα πολύ σημαντικό διάστημα στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης. Γιατί τότε ο 19χρονος που φέρεται να έχει καταγγείλει όλα αυτά, φεύγει οριστικά από τη δομή. Τότε λοιπόν έχουν φύγει και τέσσερα μεγάλα παιδιά από την Καλαμάτα. Σήμερα έρχεται μια νέα μαρτυρία στην τοπική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σύμφωνα με την οποία το ηγετικό στέλεχος έκρινε ότι αυτά τα παιδιά χρειαζόντουσαν συνέτιση γιατί είχαν μπλέξει με κακές παρέες στην Καλαμάτα και για αυτό τα πήγαν στην Αθήνα. Λίγο αργότερα πήγαν στην Αθήνα και κάποια μικρότερα. Ο πατέρας Αντώνιος τα κρατούσε κλειδωμένα για δύο μήνες σε παράρτημα της οργάνωσης στην Αθήνα, για να τους δείξει πώς πρέπει να λειτουργούν. Και όταν σε ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα κλήθηκαν μικρότερα παιδιά από τη δομή της Καλαμάτας να τον επισκεφθούν, ξεκλείδωσε τα μεγαλύτερα αγόρια και τα έβαλε να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για τη συγχώρεση τους επειδή φάνηκαν ανάξια. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, τα έγκλειστα αγόρια έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού ενώ ήταν βρώμικα και έδειχναν παράλληλα παραμελημένα».

Μετά από αυτό το ταξίδι των μικρών παιδιών αναπτύχθηκε μια φημολογία, περιγράφει ο δημοσιογράφος. Σύμφωνα επίσης με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, τα μικρότερα παιδιά δεν ταξίδεψαν μόνα τους στην Αθήνα, όπως γινόταν με τα μεγαλύτερα που πηγαίνανε με το ΚΤΕΛ, αλλά με συνοδεία ενός ανθρώπου υπεύθυνου της δομής. Και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε αν τα είδε αυτά που περιγράφουν οι μάρτυρες και αυτός ο άνθρωπος».

Σε αυτή τη δομή στη Μεσσηνία φιλοξενούνται γύρω στα 12 παιδιά κάτω των 12 ετών. Από τον Ιούλιο και μετά ζούσαν εκεί μόνο μικρότερα παιδιά, πέρυσι ζούσαν και μεγαλύτερα και μικρότερα τα οποία πάνε σχολείο στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πηγαίνανε δώρα οι γονείς στα παιδιά και δεν τους τα δίνανε, ενώ πιβεβαιώνεται μια πληροφορία που υπήρχε ότι στάλθηκε μήνυμα στους παιδαγωγούς των δομών να μιλούν με πολύ καλά να νουθετούν ουσιαστικά τα παιδιά με πολύ καλά λόγια για τον πατέρα Αντώνιο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ένας άνθρωπος μίλησε τον Αύγουστο και είπε ονόματα καθώς και άλλοι άνθρωποι στη Μεσσηνία έκαναν κάποια παράπονα με αποτέλεσμα μετά από λίγο να απολύονταν. «Υπήρχε ένα πολύ νοσηρό κλίμα». 

Σημιεώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση της νέας διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου, μετά από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση μέσα στις δομές.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης ΕΡΤ 

Σχετικές ειδήσεις:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (25/4) ότι συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και έκανε έκκληση για αυστηροποίηση...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, ήρθε η ώρα να...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ανώτερη συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαχ, ενημέρωσε χθες Τετάρτη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης...