Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

“Nτοπέ” τρεις Κενυάτες δρομείς – Τιμωρήθηκαν με ποινή ως και τρία χρόνια αποκλεισμού

Η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) επέβαλλε ποινή αποκλεισμού στους μαραθωνοδρόμους Alice Jepkemboi Kimutai και Johnstone Kibet Maiyo για τρία χρόνια και στον σπρίντερ Mark Otieno για δύο.

Ο Οτιένο, 29 ετών, βρέθηκε θετικός στο απαγορευμένο αναβολικό στεροειδές Μεθαστερόνη λίγες στιγμές πριν από τα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό σήμαινε ότι δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί.

Ο Οτιένο, τρεις φορές πρωταθλητής στα 100 μέτρα, θα έχει αναδρομική απαγόρευση από τους Αγώνες και θα λήξει τον Ιούλιο του 2023.

Η αναστολή για τον νικητή του Μαραθωνίου του Πόρτο του Νοεμβρίου, Κιμουτάι – ο οποίος βρέθηκε θετικός στην ορμόνη τεστοστερόνη – ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου.

Η ποινή απαγόρευσης του Maiyo ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου για το θετικό τεστ στην ερυθροποιητίνη (EPO).

Τον περασμένο μήνα, η χώρα της ανατολικής Αφρικής απέφυγε μια κύρωση από το κυβερνητικό όργανο της World Athletics – παρότι είχε 55 αθλητές που εκτίουν τιμωρίες – αφού δεσμεύτηκε να δαπανήσει 25 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι σκόπευαν να ποινικοποιήσουν το ντόπινγκ στον αθλητισμό σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος σε μια σειρά περιστατικών στο άθλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Ένας ακόμη δράστης, ο οποίος θεωρεί ό,τι το θύμα ήταν κτήμα του και ό,τι έπρεπε να παραμείνει στην κατοχή του ακόμη και μετά το...

ΔΙΕΘΝΗ

Η βροχόπτωση επιβράδυνε την προέλαση πελώριας δασικής πυρκαγιάς που απειλεί την πετρελαιοπαραγωγική πόλη Φορτ Μακμέρι στον δυτικό Καναδά, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Πέμπτη, προειδοποιώντας...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης ευνοείται την Παρασκευή (17/5) από κοινού με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, με πιθανότητα...