Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν την Αμερική για στρατολόγηση τρομοκρατών 

Οι ΗΠΑ στρατολογούν τζιχαντιστές για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ZND), ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

Το γραφείο τύπου δήλωσε για το πρακτορείο TASS ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που έλαβε η ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών, ο στρατός των ΗΠΑ στρατολογεί ενεργά μαχητές από τζιχαντιστικές ομάδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και την Αλ Κάιντα, οι οποίες είναι απαγορευμένες στη Ρωσία, να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία και τις χώρες της ZND.

60 τέτοιοι τρομοκράτες επιλέχθηκαν φέτος τον Ιανουάριο με εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και παρακολουθούν ταχεία εκπαίδευση στην αμερικανική βάση Al-Tanf στη Συρία, όπου μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και τεχνικές ανατρεπτικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε η SVR.

Σύμφωνα με αναφορές, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό επιθέσεων σε καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η SVR επεσήμανε ότι στο εγγύς μέλλον σχεδιάζεται αυτοί οι μαχητές να αναπτυχθούν σε μικρότερες ομάδες στην επικράτεια της Ρωσίας και των χωρών της ZND και ότι θα τους ανατεθεί ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων σε διπλωμάτες, δημοσίους υπαλλήλους, πράκτορες επιβολής του νόμου και στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια σε συνεργασία με μυστικούς πυρήνες διεθνών τρομοκρατικών ομάδων, όπως η Hizb ut-Tahrir, η Jamaat Ansarullah και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν, που είναι απαγορευμένο στη Ρωσία.

Η SVR ανέφερε επίσης ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη στρατολόγηση ιθαγενών από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία και επεσήμανε ότι όλα αυτά δείχνουν πλήρη απώλεια ηθικών αρχών στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, κάτι που, όπως αναφέρεται, τους τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με τις κύριες διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη διάρκεια επιθέσεων που εξαπολύθηκαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και...

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των υγρότοπων της μεσογειακής λεκάνης απειλούνται να κατακλυσθούν από τη θάλασσα, η στάθμη της οποίας ανεβαίνει λόγω της κλιματικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα...