Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κορέα: Το όνομα “Ju Ae” μόνο για την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν ;

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας αναγκάζουν κορίτσια και γυναίκες με το όνομα «Ju Ae» να αλλάξουν τα ονόματά τους. Αυτό είναι το όνομα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν και ο δικτάτορας της Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει να το έχουν άλλες γυναίκες, αναφέρει το Radio Free Asia, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό δύο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι οι τοπικές κυβερνήσεις στις πόλεις Jeongju και Pyongsong είχαν εκδώσει εντολές στις γυναίκες να αλλάξουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους. “Χθες, το Υπουργείο Ασφάλειας της πόλης Jeongju κάλεσε γυναίκες που ήταν εγγεγραμμένες στο τμήμα εγγραφής κατοίκων με το όνομα “Ju Ae” για να αλλάξουν τα ονόματά τους”, είπε ένας κάτοικος.

Ο ίδιος είπε ότι σε ένα 12χρονο κορίτσι από τη γειτονιά του ονομαζόταν Ju Ae ζητήθηκε από τους γονείς του να προσέλθουν στο υπουργείο Ασφαλείας για να αλλάξουν το πιστοποιητικό γέννησης της. Οι αρχές δήλωσαν ότι το όνομά της προορίζεται πλέον για άτομα «ύψιστης αξιοπρέπειας», πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή.

Η Kim Ju Ae, η οποία πιστεύεται ότι είναι 10 ετών, είναι το ένα από τα τρία παιδιά του Kim που έχει παρουσιαστεί στο κοινό. Έκανε το ντεμπούτο της όταν επιθεώρησε τις προετοιμασίες για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τον πατέρα της τον Νοέμβριο του 2022. Το κορίτσι επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα όταν παρευρέθηκε σε ένα κρατικό συμπόσιο και πόζαρε για φωτογραφίες με τους στρατηγούς της κορυφής της Βόρειας Κορέας.

H Ju Ae εμφανίστηκε πλάι στον πατέρα και τη μητέρα της Ri Sol Ju σε μια επίσκεψη σε μια στρατιωτική βάση. Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα πλούσιο συμπόσιο για την 75η επέτειο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας.

Πολλοί αναλυτές λένε ότι έχει γίνει σαφές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη αποφασίσει για τον διάδοχό του, επιβεβαιώνοντας τις εικασίες που ξεκίνησαν πέρυσι όταν η Κιμ Τζου Αε ήταν παρούσα σε δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου με τον πατέρα της. Επιπλέον, τα κρατικά μέσα δημοσίευσαν ένα άρθρο, επίσης τον Νοέμβριο, με φωτογραφίες της Kim Ju Ae και της κόρης του, στο οποίο η Ju Ae περιγράφεται ως «η πιο αγαπημένη κόρη».

Πηγή : Digi24.ro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι το Ισραήλ του απαγόρευσε και πάλι την είσοδο στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από τον εντοπισμό πιστολιού, χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού. Στο συγκεκριμένο κελί έχουν κρατηθεί την τελευταία 5ετία μόνο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή...

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θήβα, όπου ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους έχασε τη ζωή του κάτω από μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε...