Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο παραγωγής F-35 στο Τέξας (video)

Στην καρδιά κατασκευής των F-35, στο Τέξας, βρέθηκε η ΕΡΤ για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την απόκτηση των stealth αεροσκαφών. Η Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας θα παραλάβει την έκδοση Block 4 των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, σύμφωνα με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο Τζρ. Μακντόναλντ, Αντιπρόεδρος Lockheed Martin Aeronautics, αναφέρει πως: «Πιστεύουμε πως το F-35 είναι η καλύτερη πρόταση για μαχητικό 5ης γενιάς για την Ελλάδα Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εγγυηθεί την κυριαρχία της, να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ και ο εκσυγχρονισμός του αεροπλάνου θα το κρατήσει στην πρώτη γραμμή για πολλά χρόνια ακόμη».

Στο Ford Worth, στην «φωλιά» των αόρατων αεροσκαφών 5ης γενιάς, η ΕΡΤ περιηγήθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής των F-35 όπου κάθε μέρα παραδίδονται μαχητικά για χώρες που τα έχουν ήδη παραγγείλει.

Περίπου 500 μαχητικά F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ευρώπη συν ορισμένα των Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία υπηρετούν εκεί. Όλα ξεκίνησαν από εδώ από το Ford Worth του Τέξας όπου η γραμμή παραγωγής αποδίδει περίπου 140 αεροσκάφη ετησίως.

Πιλότος δοκιμών ο Brick, επισημαίνει πως: «Το επίπεδο των ικανοτήτων που φέρνει το επίπεδο 4 είναι πολύ περισσότερες από το Block 3 που πετάμε τώρα. Οπότε όταν λέω ότι το F-35 είναι το πιο φονικό, έχει τη μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα και διαλειτουργικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το επίπεδο 4 θα το ενισχύσει ακόμη περισσότερο».

Το επόμενο διάστημα η Αθήνα αναμένει την επίσημη απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών, στο αίτημα που είχε αποσταλεί τον περασμένο Ιούνιο για 20+ 20 F-35. Τα πρώτα μαχητικά θα τροχοδρομήσουν από το 2029 στην Ελλάδα και η μοίρα θα γίνει πλήρης έως το 2035.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά, στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» και στην προτεραιότητα...

ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλαίσιο της αύξησης της πίεσης προς την Τεχεράνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν περαιτέρω κυρώσεις προς το Ιράν, με στόχο να πλήξει τη βιομηχανία...

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά και όπλο εντόπισαν χθες αστυνομικοί σε καφετέρια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, που έγιναν έπειτα από διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριών. Στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κένυα από τον Μάρτιο σε πλημμύρες, τις οποίες έχουν προκαλέσει κυρίως οι ασυνήθιστες για τα...