Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Διήμερο αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στις 26 και 27 Απριλίου

Δύο αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο διήμερο 26 και 27 Απριλίου. Η πρώτη την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 8.30 πμ στο Εφετείο στη Λ. Αλεξάνδρας με αφορμή τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στο Εφετείο της επίθεσης στις 12 Ιούνη του 2012, απέναντι στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή} που καλεί στη συγκέντρωση: «Ήταν η εποχή που η ΧΑ με τις πλάτες της κυβέρνησης, της αστυνομίας, του κρατικού μηχανισμού και των εφοπλιστών προσπαθούσε να επιβάλει το “νόμο” της στη περιοχή με τσαμπουκάδες ότι “οι απεργίες τέλος” και “οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα λογοδοτούν στην ΧΑ”. Δεν μείνανε μόνο στις απειλές. Σχεδίασαν δολοφονικές επιθέσεις απέναντι στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί από 7 χρόνια φυλακή τέσσερα μέλη της της ΤΟ της ΧΑ στο Πέραμα ενώ ο πυρηνάρχης Πανταζής έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 24 μήνες. Στο “μεγάλο αφεντικό της περιοχής του Πειραιά”, τον Λαγό, σκανδαλωδώς δεν αποδόθηκαν κατηγορίες. Τώρα, με την εκδίκαση της έφεσης, οι χρυσαυγίτες μπορούν και πρέπει να καταδικαστούν σε μεγαλύτερες ποινές και μαζί τους και ο Λαγός. Να τσακίσουμε την επανεμφάνιση των φασιστών στις γειτονιές μας».

Η δεύτερη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου, 6:30μμ με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου και της Ν Ιωνίας. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές (Πρωτοβουλία Οργανώσεων Αντικαπιταλιστικής/Αντιιμπεριαλιστικής/Ριζοσπαστικής Αριστεράς): «Το τελευταίο διάστημα φασιστικές / ναζιστικές ομάδες προσπαθούν να επανεμφανιστούν στις περιοχές μας (Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια, N.Ηράκλειο), γράφοντας ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα, κατεβάζοντας πανό που ενοχλούν, σκίζοντας αφίσες, πετώντας τρικάκια φασιστικού/ναζιστικού περιεχομένου (φωτογραφίζοντας μάλιστα τα κατορθώματά τους).

Oι φασιστικές εφεδρείες που είχαν κρυφτεί, μετά και την καταδίκη της ηγεσίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να βγουν ξανά στο προσκήνιο.
Γνωρίζουμε καλά, πως ο φασισμός τρέφεται από το ίδιο το σύστημα και τις κυβερνήσεις του, που τον χρησιμοποιεί όταν τον χρειάζεται για το πέρασμα αντιλαϊκών πολιτικών προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τρέφεται από τη πολιτική του συστήματος που επενδύει σε «φράχτες» του μίσους στον Έβρο, που στοχοποιεί τους πρόσφυγες, επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, καταδικάζει αγωνιστές, καταστέλλει και τρομοκρατεί τον κόσμο που αγωνίζεται σε κάθε πορεία στέλνοντας ΜΑΤ, και στρώνει το έδαφος για την επανεμφάνιση των φασιστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκε σήμερα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για την πρόληψη τριών μορφών καρκίνου και συγκεκριμένα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στους Αιγύπτιους ομολόγους τους σήμερα ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει «μια τελευταία ευκαιρία» στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία του Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν Αφροαμερικάνο, ο οποίος πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο, αφότου έλεγε επανειλημμένα σε αστυνομικούς «δεν...

ΕΛΛΑΔΑ

Επανασύνδεση με τις ρίζες, αυτή είναι η άσβεστη ανάγκη των περισσοτέρων παιδιών που μαθαίνουν πως είναι υιοθετημένα. Η παλιά τακτική του να κρατείται μυστική...