Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία-Μικροπροβλήματα με τις Εφορευτικές

Μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν τακτοποιήσει από πολύ νωρίς τις στοίβες των ψηφοδελτίων για να είναι όλα έτοιμα μόλις μπουν οι ψηφοφόροι στο εκλογικό τμήμα. Στις 7 το πρωί ακριβώς οι κάλπες άνοιξαν και οι πρώτοι εκλογείς άσκησαν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, ακολουθώντας πιστά όμως το πρόγραμμά τους για να αξιοποιήσουν και το υπόλοιπο της καλοκαιρινής ημέρας.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και εξελίχθηκε ομαλά, με τα περισσότερα προβλήματα να αφορούν τη μη προσέλευση ή την καθυστέρηση έλευσης μελών εφορευτικών επιτροπών.

Το πρωί, η εκλογική διαδικασία στη Λάρισα ξεκίνησε κανονικά. Το μόνο πρόβλημα που παρατηρήθηκε είναι ότι δεν υπήρχαν Εφορευτικές Επιτροπές.

Στην Κέρκυρα, με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στο κέντρο της και τις επιχειρήσεις σαν ζητούν εργατικά χέρια αυτό συνέβαλε στο να υπάρχει σχεδόν παντελής έλλειψη σε εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά τμήματα του νησιού.

Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις αναντιστοιχίας ονομάτων μελών εφορευτικής επιτροπής που είχαν περιληφθεί σε ορισμένα ταμπλετ δικαστικών αντιπροσώπων από αυτά που είχαν διοριστεί στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα.

Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία και στον νομό Ημαθίας. Παρ΄ολο που απουσίαζαν πολλά μέλη εφορευτικών επιτροπών από πολλά εκλογικά κέντρα του νομού, η διαδικασία δεν καθυστέρησε αφού ήταν στις θέσεις τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Μέσω των τάμπλετ και του ασφαλούς συστήματος μετάδοσης οι δικαστικοί αντιπρόσωποι όπως και την προηγούμενη φορά θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο εσωτερικών.

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου διεξάγονται με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας. Ως εκ τούτου, δεν μπαίνει σταυρός στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Έως τις 10 το βράδυ αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80 έως 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα ενώ, σε όσα τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ουρές ψηφοφόρων, υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της εκλογικής διαδικασίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας απασχόλησε τις αστυνομικές Αρχές στο Μεσολόγγι, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα 15χρονο παιδί «έβγαλε» μαχαίρι σε 13χρονο προκειμένου να το...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση – σοκ βρίσκεται από προχθές μία νεαρή κοπέλα που διαμένει στον Βόλο, ηλικίας 23 ετών, η οποία δέχθηκε απρόκλητη σεξουαλική επίθεση από...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην κάμερα της εκπομπής  «Φως στο Τούνελ» μίλησε και η θεία του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση από τον Πτελεό, που ουσιαστικά ήταν για εκείνον η...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαρία Ζωγράφου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Λαμίας, μίλησες το «Χαμογέλα και Πάλι» για τη δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία μετά από κατανάλωση σχολικού...