Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Καλύτερη εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς – Η κατάσταση παραμένει δύσκολη – Δεν εφησυχάζουμε

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στη Ρόδο καθώς, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις. «Στη Δυτική Αττική συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις από νωρίς το πρωί». «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Δεν εφησυχάζουμε» υπογράμμισε.

«Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και παρ’ όλο που εχθές τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί, κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι από το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, από τα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ και προσέθεσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Λευκόχωμα Λακωνίας παραμένει σε ύφεση αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στα αεροσκάφη που επιχειρούν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, συμπεριλαμβάνονται 4 αεροσκάφη που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από την Ιταλία και την Γαλλία.

«Επιπρόσθετες δυνάμεις που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχουν φτάσει στη χώρα μας από Ρουμανία με 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Αύριο αναμένονται δυνάμεις από Σλοβακία η οποία θα διαθέσει 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα και από Πολωνία η οποία θα διαθέσει 149 πυροσβέστες με 49 οχήματα. Επίσης, αναμένονται να καταφθάσουν σήμερα από το Ισραήλ 2 ακόμη αεροσκάφη», υπογράμμισε.

Τέλος, τόνισε ότι για σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα. «Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Δεν εφησυχάζουμε. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στις 8 Μαΐου προκειμένου να διασφαλίσουν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία, δήλωσε σήμερα...

ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 05:44 λεπτά, ώρα Ιταλίας, στην περιοχή Κάμπι Φλεγκρέι, σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη....

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον υπάλληλο του ΥΠΠΟ, ο οποίος έχει καταγγελθεί για κακοποίηση ανηλίκου. Η υπόθεση είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ σημείωσε...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια 18χρονη δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε βαριά σήμερα στα προάστια της ισραηλινής πόλης Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν διασώστες και η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι...