Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας στα Μποζαΐτικα [εικόνες]

Πάτρα: Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που ανασύρονται από τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ο εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα.

Στη γέφυρα γίνονταν εργασίες και στο σημείο της κατάρρευσης έχει πέσει και εκσκαφέας. Η γέφυρα, από τις πρώτες που συναντά κανείς από Αθήνα προς Πάτρα, λίγο πριν την πόλη της Πάτρας, κατέρρευσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Πάτρα: Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα

Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες ενώ επίσης άλλοι δύο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα».

Το σημείο έχει γεμίσει με χαλάσματα και επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

 

To EKAB επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Πάτρα: Είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες. Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια  κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Επίσης στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πάτρα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει εισβάλει εκ νέου στη χώρα ενώ και στην Αττική, υψηλή είναι η συγκέντρωση σκόνης....

ΔΙΕΘΝΗ

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απέρριψε την απειλή του Μπένι Γκαντζ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι το τελεσίγραφο που έθεσε για το...

ΕΛΛΑΔΑ

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ως Ημέρας...

ΕΛΛΑΔΑ

Nέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την άγρια ληστεία στην Αρκαδία. Πίσω από την ληστεία σε βάρος τριών αδελφών φαίνεται να βρίσκεται ο 45χρονος...